Spisak

10 stvari koje moraš da prestaneš da radiš kad napuniš 50 godina!

Ne smem da se posvetim svojoj deci i unucima

Zanimljivosti
Autor:
10 stvari koje moraš da prestaneš da radiš kad napuniš 50 godina!
Foto: Shutterstock

Ovih dana sam napunila pedeset godina. Ne znam da li sam više obraćala pažnju ili su mi svi više pričali, ali do mene su dolazile reči: Ozbiljne godine, ne smeš, starost, pozno doba...

Izgleda, kada napuniš pedeset, sa godinama dobiješ i niz zabrana koje "moraš" da poštuješ.

Stoga sam ja napravila sopstvenu listu stvari koje ne smem da radim u ovim mojim ozbiljnim godinama:

1. Ne smem da budem na dijeti

Kao prvo, sada znam da one nisu efikasne. One dugoročne vode do još većeg debljanja. Drugo, dijete mi tako pokvare karakter i kvalitet života, da sam odlučila da ih se potpuno odreknem.

2. Ne smem više da prikrivam sede

Od sada se farbam samo da bih uživala u svojoj boji kose, ali ne i da bih sakrila sede. Godine se ne mogu sakriti, a iskreno i ne želim! Kome se ne sviđam neka ne gleda u mene.

3. Nikad više neću da odlažem važno za kasnije

Postoje važne i hitne stvari. Nevažne, ali hitne to su kućni poslovi i rutinske stvari. Nevažne i ne hitne - razne gluposti. I na kraju važno ali ne i hitne stvari kao što su crtanje, lični razvoj i td...

Nakon pedesete godine je posebno bitno posvetite se važnim ali ne i hitnim stvarima, kao što je : putovanje, kafana, zadovoljstvo, druženje.... Takve stvari ne smeju da se odlažu za kasnije.

4. Nikad više ne smem da se sramim svojih grešaka

Malo je u svetu nadahnutih stvari, poput čoveka u godinama koji iskreno priča o svojim greškama. Zdrava samoironija je najbolja stvar koja vam se može desiti.

5. Nikad više neću da se posvetim svojoj deci i unucima.

Velika je sreća kada ste potrebni vašim voljenim. Ali još veća je sreća kada shvatite da oni svi mogu živeti lepo i bez vas, e onda vi dobijete neslućenu slobodu da radite šta želite sa svojim životom.

6. Nikad neću ponovo da prelazim isti put

Neću čak ni bukvalno. Ako šetam, vozim bicikl ili automobil volim da idem novim putevima, da sretnem druge ljude, vidim drugačije predele.. Ja se trudim da mozgu nađem zanimaciju svaki dan.

7. Nikad više neću da razmišljam šta drugi misle o meni

Napokon sam u tim godinama da mogu da se ponašam i izgledam kako želim.

8. Nikad se neću žaliti na nedostatak novca

Mnogi pedesetogodišnjaci su u stanju da kažu kako ne mogu nešto da urade jer nemaju dovoljno novca. Ma, manite me te priče. Ako nešto hoćete da uradite to može i bez novca. Verujte mi da može. Blokade su u glavi, ne u novčaniku.

9. Nikad više neću očajno tragati za ljubavlju

Najvažnija stvar je: Bred Pit (53) je ponovo slobodan!

10. Nikad neću reći: to je nemoguće!

Budite realni - zahtevajte nemoguće! Nakon pedesete svaki čovek mora da poseduje odlučnost i zrelost da ispuni sve što poželi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs