pokazala studija

Muškarcima će laknuti: Otkrivena prava istina o hrkanju!

Činjenica da žene žive u uverenju da hrču ređe i tiše od muškaraca jedna je od prepreka da se češće jave u kliniku za poremećaj spavanja, smatra naučnik

Zanimljivosti
Autor:
Muškarcima će laknuti: Otkrivena prava istina o hrkanju!
Foto: Profimedia

Žene hrču često i glasno, ali za razliku od muškaraca one ne priznaju, tvrde naučnici.

Izraelski stručnjaci su Ispitali 1.913 pacijenata, 675 žena i 1.238 muškaraca. u svom centru za poremećaj spavanja. Došli su do zaključka da je dobar deo žena koje su pre ispitivanja bile uverene da ne hrču hrkalo visokim intenzitetom, objavljeno je u časopisu Journal of Clinical Sleep Medicine.

Simptom hrkanja može biti apneja, koja povećava rizik od bolesti krvotoka.

Mislili ste da hrkanje najviše nervira vašeg partnera: Grešite! Ova vaša navika iritira do bola!

foto: Profimedia

Otkrili smo da između polova nema razlika u intenzitetu hrkanja, ali žene imaju tendenciju da podcene glasnoću svoga hrkanja", kaže jedan od autora studije dr. Nimrod Maimon, profesor na Ben-Gurionovu Univerzitetu u Izraelu.

Pre ispitivanja 28 posto žena prijavilo je da uopšte ne hrče, a ispostavilo se da se to pokazalo tačnim za samo njih devet posto. Među muškarcima stvari su bile drugačije. 6,8 posto bilo je uvereno da ne hrče, a u stvarnosti ih nije hrkalo 3,5 posto.

"Mi se kao polje medicine moramo odmaći od tih tradicionalnih stereotipa i priznati da je potreban ičniji pristup za oba spola, zaključio je.

Sprečava hrkanje i čisti vazduh: Ovu biljku treba da držite u spavaćoj sobi! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs