Uznemirujuće

Morbidno: Dijamanti od ljudskih ostataka!

Jedna švajcarska kompanija kompresuje ljudske ostatke u dijamante, cena jednog dijamanta iznosi oko 5.000 dolara, a od ostataka jedne osobe može da se napravi devet "najboljih prijatelja svake žene"
Zanimljivosti 27.01.2014. - 16:33h
Foto: Thinkstock

Švajcarska kompanija "Algordanza" pronašla je način da kompresuje ljudske ostatke u dijamante, pišu elektronski mediji. Proces traje tri meseca i tom prilikom se ljudski pepeo podvrgava visokim temperaturama i intenzivnom pritisku sličnim procesima koji se dešavaju duboko u zemljinom jezgru.

 

Krajnji rezultat je dijamant, uglavnom plave boje, napravljen od ostataka voljene osobe. U kompaniji kažu da se od ostataka jedne osobe može napraviti devet dijamanata. Svaki dijamant je jedinstven, jer se klijenti odlučuju za boju ili oblik i, prema rečima osnivača kompanije Rinalda Vilija, kasnije te dijamante nose ili kao priveske ili kao prsten.

 

Cena jednog dijamanta iznosi oko 5.000 dolara. Za one koji ne mogu da se rastanu od voljenih ljubimaca, čikaška kompanija "LifeGem" proizvodi dijamante napravljene od ostataka ljubimaca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...