Istraživanja

Žene se radije šminkaju nego što doručkuju

Dama će pre preskočiti doručak, nego šminkanje. Neke svesno izbegavaju najvažniji obrok kako bi smršale
Zanimljivosti
07:52h Autor:
Žene se radije šminkaju nego što doručkuju
Foto: Thinkstock

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok, ali većina žena svesno zanemariju ovu činjenicu. Naime, jedna od tri žene ne doručkuje zbog zauzetosti šminkanjem, pravljenjem frizure...

Ipak, to nije najveći problem kada se uzme u obzir i to da se jedna od šest žena izgladnjuje kako bi smršala. Četvrtina žena preskoči doručak jednom ili nekoliko puta nedeljno, a čak 12 odsto nikada ne doručkuje.

Britansko istraživanje koje je sproveo "Farmhaus brekfast vik" pokazalo je da mnoge dame jednostavno nisu gladne ujutru, ali 29 odsto njih reklo je da su previše zauzete ulepšavanjem da bi doručkovale.

Pored toga, 14 odsto žena reklo je da preskaču doručak kako bi smršale. Na listi jutarnjih prioriteta, damama je sređivanje kose, tuširanje i biranje garderobe koju će obući, dok je muškarcima doručak uglavnom neizostavan.

- Svi volimo da izgledamo lepo, ali preskakanje doručka imaće suprotan efekat, osećaćete se umorno i bićete gladni - rekla je nutricionista Azmina Govindži.

- Ne postoji dokaz da ćete izostavljanjem doručka smršati, ali postoji istraživanje koje je pokazalo da ljudi koji doručkuju uglavnom nemaju problema sa viškom kilograma - nevla je Azmina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs