Da ne budete najomraženiji svat

Svadbeni bonton: Šta nikako ne smete da radite na tuđem venčanju!

Ako niste baš sasvim sigurni koja supravila svadbenog bontona, onda je pravo vreme da ih usvojite jer je sezona venčanja u punom jeku
Wedding
20:44h Autor:
Foto: Shutterstock

Da li znate osnovna pravila svadbenog bontona? Ako niste baš sasvim sigurni, onda je pravo vreme da ih usvojite jer je sezona venčanja u punom jeku. Donosimo vam listu stvari koje nijedan gost nikada ne sme da uradi na venčanju:

 

1. Da nazove mladu na dan venčanja

 

Mladenci su vam sigurno već dali uputstva o tome gde se i kada održava venčanje i obavestili vas o svim bitnim detaljima. Vaša obaveza je da sve potvrdite pre njihovog velikog dana, a ako ipak imate neke dileme, nazovite bilo koga osim mladenaca kako biste dobili informaciju koju tražite.

 

Horoskop za udavače: Koja žena će se najbolje udati!

 

2. Žaliti se mladencima

 

Smestili su vas za isto sto s ljudima koje uopšte ne poznajete, hrana vam baš i nije dobro "legla" na želudac, nema papira u WC-u. U redu je, smete da imate prigovore, ali taj dan zadržite ih za sebe i ne zamarajte mladence njima.

 

3. Izostati bez najave

 

Naravno, ponekad se u životu dogode situacije koje su nepredvidive i zbog kojih sve morate da otkažete. Međutim, ako nekoliko nedelja pre venčanja znate da iz bilo kojeg razloga ne možete da prisustvujete venčanju, obavezno to javite mladencima. Ne čekajte poslednji dan kako biste ih obavestili o tome.

 

Narodna verovanja i venčanje: Mlada ne treba da vežba pisanje svog novog prezimena!

 

4. Nositi belo

 

Jedno od najstarijih pravila svadbenog bontona kaže da zvanice na venčanju ne smeju da nose belo kako ne bi zasenili mladu. Pridržavajte se tog pravila. Naravno, uvek postoje i izuzeci. Nekim mladama nije bitno da li će zvanice da nose belu odeću, pogotovo ako one same nemaju venčanicu iste boje. U tom slučaju sigurno će vam to napomenuti.

 

5. Objaviti da ste zaprošeni ili trudni

 

Glavne zvezde venčanja ipak moraju da budu mladenci, jer se taj dan slavi njihova ljubav. Svoje lepe vesti zadržite za sebe i podelite ih sa svima neki drugi dan.

 

Za mladu iz bajke: Najveća venčanica na svetu od perlica, duga 6 metara i teška 181kg! (FOTO,VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...