Izbegnite kliše

Vreme je za malo drugačije venčanice: 40 predloga za haljinu koja se nosi samo jednom (FOTO)

Zapamtite, to je vaš dan i vaša haljina. Dozvolite sebi da izgledate onako kako vi želite bez obzira na tradiciju, želje rodbine ili savete drugarica
Wedding 28.10.2014. - 17:30h Autor: Stil
Foto: Reuters
1 / 37 Foto: Reuters

Pripreme i planiranje svog venčanja je nešto što se mnogima čini da devojke rade gotovo celog života, ali kada se taj trenutak približi, stresa je sve više, a vremena sve manje. Drugarice i rođake koje su kroz sve to prošle imaće puna usta saveta za vas. Neki su korisni i valja ih prihvatiti, ali izbor haljine je nešto lično i prostor koji možete nazvati samo vašim. Zato, pustite mašti na volju, isprobajte dosta modela i pokušajte da stres pretvorite u igru.

 

Venčanica odavno nije samo duga bela haljina od čipke i satena zbog kojih sve mlade manje-više liče jedna na drugu, a na to nas podsete najbolji svetski dizajneri u sezoni Fešn vika. Od Pariza, Londona, Njujorka, preko Tokija, Šangaja i nazad do Madrida, gotovo da nema modne revije čije finale nije upravo haljina u kojoj se izgovara ono čuveno "Da". Ali "haljina" se može pretvoriti i u pantalone ukoliko to vi želite, a Đorđo Armani i Betsi Džonson vam daju ideju kako to može da izgleda.

 

Ukoliko se odlučite da se držite tradicije i tog dana budete prava princeza kojoj se bajka ostvaruje, WTC studio je u Šangaju predstavio svoju kolekciju inspirisanu Diznijevim princezama:

 

Bela haljina jeste deo najrasprostranjenije tradicije, ali ukoliko želite da prkosite ustaljenom, ona može biti kratka baš kao što predlaže Žan Pol Gotje na Fešn viku u Parizu:

 

U svetu su sve češće i venčanice srednje dužine koje nisu prekratke za crkvu, a vama ostavljaju prostora da se na svojoj svadbi dobro provedete igrajući uz omiljenu muziku, za razliku od onih sa krinolinama koje ograničavaju kretanje.

 

Za one devojke koje nisu sigurne kako da spoje tradiciju duge haljine i bunt protiv svakodnevnog, igranje bojom je pravi izbor. Iskreno, retko koja devojka danas belu venčanicu nosi zbog onoga što ona simbolizuje.

 

Više predloga koji dolaze sa svetskih modnih pista širom sveta pogledajte u galeriji ispod teksta i uživajte:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...