pripremite se na vreme

Top 8 TRENDOVA za VENČANJA 2021. godine: Jarke boje, nove palete, MEŠANJE DEZENA i nijanse koje do sada niste videli!

Radujemo se budućnosti - i ona je svetla.

Wedding
Autor:
Top 8 TRENDOVA za VENČANJA 2021. godine: Jarke boje, nove palete, MEŠANJE DEZENA i nijanse koje do sada niste videli!
Foto: Profimedia

PODRŽAVANJE LOKALNIH ZAJEDNICA

Uvažavanje održivosti bio je glavni trend u dizajnu i planiranju za 2020. godinu, sve dok skupovi nisu zaustavljeni. Iako su mnogi događaji po svojoj prirodi bili održiviji s obzirom na njihov manji obim, venčanja 2020.godine su bila više lokalnog porekla nego ikada pre - planirana u dvorištima, u baštama i na terasama uz pomoć prodavaca iz susedstva. Svadbe 2021. godine obećavaju da će nastaviti taj trend, s tim što će se veći deo proizvoda - od hrane i pića do cveća – snabdevati iz lokalnih prodavnica, ograničavajući emisiju ugljenika u transportu i podržavajući mala zanatska preduzeća.

Paket sve u jednom može se činiti najlakšom opcijom, ali parovi shvataju da je važnije podržati mala preduzeća i raditi sa brendovima za koje smatraju da su u skladu sa njihovim vrednostima. Od održivih poljoprivrednika do lokalnih vinograda, mesara, pekara i još mnogo toga, venčanje je sada opredeljenje za podršku lokalnoj ekonomiji koja je nesumnjivo osetila efekte 2020. godine.

ŽIVOPISAN DEKOR

Sve belo je klasika koja nikada ne izlazi iz mode, ali kada je boja u pitanju, prošli su dani kada se dekor za venčanja pripremao u roze i osnovnim pastelnim bojama. Očekujte da će 2021. godina doneti sveže boje, nove palete, mešanje dezena i nijanse koje ranije niste videli na venčanjima. Na kraju, veći deo 2020. godine proveli smo kod kuće u svojim neutralnim prostorijama. Razmislite: super smela, živahna boja sa dekorom koji je fantastičan i dostojan zabava o kojima ste maštali tokom beskrajnih večeri kuvajući kod kuće.

Koristite svoje omiljene nijanse na neočekivanim mestima, imajući na umu stilske faktore kao što su dramatični prikazi svetlosti sveća i centralni elementi koji iznenađuju i oduševljavaju. Unesite svoje smele boje na stolove, uključujući stakleno posuđe i porcelan. Svaki događaj kojem prisustvujemo u narednoj godini treba da nadahne radost, osmehe i živost na svakom koraku - nakon godinu dana provedenih unutar svojih domova, to i zaslužujemo.

SVESTRANE HALJINE

2020. je dokazala da nije sve u haljini - ali moda je važnija nego ikad ranije. Mala venčanja i veći događaji ove godine oslanjaće se na svestranost i dugovečnost venčanice.

Izaberite haljinu koju nećete želeti da nosite samo jednom. Uzmite u obzir da venčanica može postati haljina i za druge male ceremonije tokom godine.

Pripremite se za moguće drugačije oblikovanje nečega da biste ga nosili više puta; mudro podelite svoj budžet i uložite u izgled koji volite. Razmotrite gotove opcije za nošenje koje biste nosili na nečijem drugom venčanju u godinama koje dolaze. U nesigurnoj godini, vaši modni izbori su jedna stvar koju možete kontrolisati.

VENČANJA NA PLAŽI

2020. godina nas je poslala unutra, a kada smo želeli da izađemo, bilo je zatraženo da se udaljimo i na otvorenom.

Ove godine, održaće se više venčanja na plaži nego što smo videli u prošlosti, od Hamptona do Majamija, Malibua i šire - ali ona neće biti standardna. Haljine će biti jednostavnije, na vidiku neće biti cvetnih urni ili složenih struktura. Venčanja mogu uključivati laganu ceremoniju na obali, praćenu vrhunskom večerom u šatoru.

Bez obzira na vaš stil, očekujte da venčanja na plaži 2021. godine ispoštuju svoj prirodni ambijent, sa malim dodacima.

DONESITE ODREDIŠTE SEBI

Svadbena odredišta bila su sve o čemu smo razgovarali pre 2020. godine, ali planiranje putovanja ostaje za sada negde u vazduhu. Očekujte da će se 2021. sve svoditi na transformativni dizajn, a ne na iskustveno putovanje - bar za početak.

Izvanredan dizajn je glavni oslonac, a ne trend, ali ove godine omiljena odredišta para mogu igrati nikada snažniju ulogu u inspirisanju izgleda, osećaja, palete boja i još mnogo toga. Cilj ovde je da u svoj dom dovedete svoje originalno odredište za venčanje, lokaciju svog medenog meseca iz snova ili iskustvo koje ste zajedno podelili u inostranstvu ili van grada putem ukusa, tekstura i boja nadahnutih destinacijama.

Bilo da postavljate tropske aranžmane koji pozivaju na bujno zelenilo Balija, stolove sa akcentima koji vas podsećaju na vaš omiljeni obrok u Provansi ili uključujete salone inspirisane Marokom sa poslužavnicima s obilnim voćem i bombonama, uronite svoje goste u menije, muziku, mirise, cvetove i multisenzorna iskustva vašeg omiljenog odredišta na svetu - čak i ako ste zapravo kod kuće.

USLUGA U RESTORANU

Jednostavne stvari su nam bile bitne 2020. godine, nakon što je ostajanje kod kuće postalo nova norma. Sve što želimo je da odemo u restoran, gde možemo da pogledamo jelovnik i dugo biramo između više predjela koja zvuče ukusno. Radujemo se koktelima koje je do savršenstva napravio neko drugi osim nas samih i večerama gde vino, razgovori i smeh neprestano teku. Očekujte od parova i najboljih planera, dizajnera i ugostitelja u industriji da imaju na umu ta iskustva tokom izvođenja događaja 2021. godine.

Ova intimna iskustva za ručavanje najbolje se serviraju manjem broju gostiju, što ih čini glavnim za događaje 2021. godine. Neka vaši gosti odaberu svoje narudžbine ili priredite večeru ili doček dobrodošlice u vašem omiljenom restoranu. Imajte na umu da je naša podrška restoranskoj i ugostiteljskoj industriji sada važnija nego ikad; ako razmišljate o događaju u restoranu, rezervišite ga odmah da biste podržali lokal kada je to najpotrebnije.

INSPIRIŠITE SE ENGLESKOM BAŠTOM

Bez obzira da li se odlučite za inspiraciju iz stvarnih kraljevskih venčanja ili Netflix-ove The Crown ili Bridgerton serije, 2021. je u trendu engleska estetika. Razmislite o bujnim instalacijama, svežim i hirovitim, ali nikad preteranim. Neka vam glavna inspriracija bude kraljevsko venčanje princeze Beatrice i Edoarda Mapellija Mozzija, koje su kreirali Patrice Van Helden Oakes i Rob Van Helden Floral Design.

Umesto uređenih francuskih vrtova i italijanskih gajeva koji su toliko inspirativni poslednjih godina, odlučite se malu dozu engleske drame. Imajte na umu da čak i sama kraljica daje prioritet održivosti i očuvanju prirode. Zaboravite na prekomerno korišćenje stabljika, umesto toga, okrenite se slavljenju prirode u punom sjaju.

RECITE „DA“ NOSTALGIJI

Odavno postoji tradicija da porodične fotografije budu prisutne na dan venčanja. Međutim, kako zaključujemo godinu koja je naglasila važnost onih koje volimo i koje smo izgubili, očekujemo da ćemo videti suptilnija priznanja porodične istorije u svakoj sferi. Od porodičnog porcelana i svećnjaka do nasleđenog nakita, postojana tradicija „nečega starog“ poprima novi život. Očekuje se da parovi iskoriste vintage komade na neočekivane, smislene načine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs