Nije zlato sve što sija

Bivša stjuardesa otkrila pakao rada u avionu: Sva ostrva iskušenja!

Hilari se vakodnevno susretala sa nepristojnim putnicima, a istovremeno je morala da ispunjava zahteve i zadatke koje joj je sam posao nametao
Lifestyle
18:50h Autor:
Bivša stjuardesa otkrila pakao rada u avionu: Sva ostrva iskušenja!
Foto: Ilustracija / Profimedia

Bivša stjuardesa singapurske aviokompanije otvorila je vrata svog ne tako glamuroznog života. Najblaže rečeno, opisala je svoj sada već bivši posao u avionu kao konstantnu psihičku i fizičku torturu.

Hilari se, kako kaže, svakodnevno susretala sa nepristojnim putnicima, a istovremeno je morala da ispunjava zahteve i zadatke koje joj je sam posao nametao. Jednom rečju - iscrpljujuće.

U svom blogu, koji je Dejli Mejl preneo, bivša stjuradesa je, između ostalog, napisala da je došla do tačke kada se pred svaki let prvo dobro isplakala, pa onda zakoračila u avion.

Najteže su joj padali letovi Singapur - Sidnej, kao i druženja sa saradnicima nakon sletanja, koja su uključivala i konzumiranje alkohola. Sve u svemu, "toksično okruženje".

Nekada je bila stjuardesa, a sad izgleda ovako: Šokiraće vas! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

"Let je bio do Sidneja. U ekonomskoj klasi bilo je 399 putnika, možete da zamislite kakav je to haos. Bukvalno prepešačite avion uzduž i popreko do sletanja", opisuje Hilari jedan od mučnijih dana koji su joj se desili za vreme te dve godine dok je radila kao stjuardesa.

"Ali jedan od glavnih razloga zašto sam napustila posao jeste druženje nakon letova. Mrzela sam kulturu ovog posla i poroke koje je sa sobom nosio. To su ostrva iskušenja - zgodni momci, lepe devojke, hoteli sa četiri zvezdice!"

"U jednom takvom okruženju, uvek moraš da budeš na distanci i oprezu - da ne posegneš za alkoholom, cigaretama... Ne piju i ne puše svi, ali većina da", objašnjava Hilari.

Počnite već sada: 8 stvari koje bi svaka žena u 40-im trebalo da radi!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Osim toga, stjuardesa dodaje da se vrlo često osećala "bedno".

"Sećam se da sam bukvalno vukla noge na posao. Ona vrsta zamora koju sam osećala bila je potpuno drugačija od one koju normalno osećate nakon jednog radnog dana. Teško je to objasniti - kao kombinacija mentalnog i fizičkog zamora, nakon stajanja na nogama satima, i udisanja recikliranog vazduha sa niskim nivoom kiseonika i milionima raznih mikroba".

I pored dobre plate, egzotičnih jela iz svih krajeva sveta, upoznavanja ljudi i sticanja životnih lekcija, Hilari smatra da posao sjuardese nije dovoljno dobro nagrađen za sve ono što je tokom njega proživljavala.

"Ako žarko želite da istrajete u ovom poslu jedini način je da budete ponizni, da se izvinjavate i povlačite", zaključila je bivša stjuardesa singapurske aviokompanije.

Imam 45 godina i konačno znam da sam seksi: Priča koju svaka žena treba da čuje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs