Evo šta će se desiti ako noćas sanjate Sveta Petku: Donosi 2 poruke od životne važnosti, a jedna može biti loša

Sutra slavimo Sveta Petku. Ukoliko je budete sanjali noćas, može vam poslati jednu od dve poruke. Evo o kojim porukama se radi.

Običaji
20:36h
Evo šta će se desiti ako noćas sanjate Sveta Petku: Donosi 2 poruke od životne važnosti, a jedna može biti loša
Foto: Wikipedia/ Javno vlasništvo

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra, 27. oktobra, obeležiće jedan od najvažnijih praznika – Svetu Petku, zaštitnicu žena i onih koji traže utehu, zdravlje i mir. Ova svetiteljka, poznata po svojoj milosti i zaštiti, duboko je poštovana među vernicima, a njen kult traje vekovima.

Sveta Petka se posebno slavi među ženama, koje veruju da im ona pruža snagu i pomoć u teškim životnim trenucima. Njen dan se obeležava kao trenutak kada žene pronalaze utočište u molitvi, tražeći njenu zaštitu za sebe, svoju decu i porodice. Često se veruje da molitve upućene ovoj svetiteljki donose mir u domu i poboljšavaju zdravlje.

Sveta Petka
foto: Shutterstock

Narodna verovanja o Svetoj Petki prožimaju se kroz vekove i ostaju ukorenjena u duhovnom životu Srba. Jedno od najzanimljivijih verovanja odnosi se na snove u kojima se Sveta Petka javlja.

Prema narodnom sanovniku, ako se ova svetiteljka pojavi u snu, to može biti znak velikih životnih promena. U zavisnosti od sna, poruka može biti ohrabrujuća – znak da je osoba na pravom putu, ili može predstavljati opomenu i poziv na promenu.

Verovanje u snove o Svetoj Petki posebno je izraženo među vernicima koji veruju da svetiteljka može doneti nagradu za dobra dela ili pak upozorenje onima koji skrenu sa pravog puta. Ova dualnost u tumačenju snova daje dodatnu mističnost njenom kultu, a mnogi je smatraju vodičem ka boljim životnim odlukama.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs