HRT shvatio da nema para, RTS se još ne da

Nema para: Hrvatska odustala od Evrosonga!

Hrvatska neće učestvovati na Evrosongu sledeće godine jer nema para
Muzika
18:00h Autor:
Nema para: Hrvatska odustala od Evrosonga!
Foto: Fonet

Hrvatski javni servis je odustao od učešća na Eurosongu a razlog je novac. U saopštenju se naglašava da će uredništvo naknadno odlučiti hoće li uopšte prenositi finalno veče takmičenja i to u zavisnosti od interesovanja javnosti i gledalaca, objavio je HRT.

“Kao javni RTV servis, HRT vodi računa o tome da se sredstva budžeta troše na što korisniji način. HRT ima u vidu tešku privrednu situaciju i vodi računa i o kritikama javnosti o finansijskoj opravdanosti našeg učešća. Imajući u vidu da ova odluka kod dela naših gledalaca možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svetlu slabijih plasmana hrvatskih takmičara na Evrosongu ipak odlučio da napravi pauzu”, kaže se u saopštenju i dodaje:

“HRT-u, kao organizatoru takmičenja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu, u interesu je da odabere pesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, pa će do odluke o eventualnom povratku na Evrosong svoje kreativne potencijale usmeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donele i neke druge države Evrope, naročito one koje su pogođene ekonomskom krizom i recesijom”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs