Uživanje za sva čula

Slađana Milošević poklonila novosadskoj publici nezaboravno veče

Dugoočekivani koncert biće upamćen po bogatom umetničkom programu i za naše prilike neuobičajenoj kombinaciji više umetnosti, od muzičke, preko literarne, baletske, do vizuelne
Muzika
03:04h Autor:
Slađana Milošević poklonila novosadskoj publici nezaboravno veče
Foto: Filip Shobot

Prva dama rokenrola Aleksandra Slađana Milošević je posle više godina održala pravi multimedijalni spektakl Ženska žena-Muška žena, u novosadskom Studiju M, u organizaciji festivala Cantat.

Koncert će biti zapamćen ne samo po sjajnoj atmosferi, fantastičnoj energiji i interakciji Slađane i publike, već i po tome što je Slađana publiku i pričom vodila kroz predanja, mudrosti i znanja.

Koncert je počeo pesmom Šta je život nego borba u izvođenju Slađane iTeatra Limunacija, da bi se nastavio nastupom ansambla Renesans i kontra-tenorom Predragom Đokovićem. Slađana je zatim, uz pratnju a capella sastava Novosadski Nonet izvela nekoliko svojih balada čime se prikazala nežnost i suptilnost ženske žene. Zanimljivost prvog dela koncerta bilo je i Slađanino izvođenje legendarnog dueta Princeza sa prošlogodišnjim pobednikom festivala, Ognjenom Vuletićem.

Zavesa se posle prvog dela zatvorila. Program se nastavio projekcijom kratkog filma Aleksandra Slađana Milošević - Muzika, misli, slika, koji je kompilacija Slađjaninih spotova i izjava tokom poslednjih nekoliko decenija, a za kojim je usledila baletska numera.

Uz zvuke kompozicije Night Brother, scenu su zauzeli Plameni vitezovi, simbolično najavljujući početak drugog dela koncerta. Dok se odigravala borba vitezova, u oklopu se na sceni pojavila Slađana, muška žena i izvela pomenutu kompoziciju.

Odlično raspoložena Slađana je u skladu sa svojim višedecenijskim umetničkim iskustvom i veštinom, punih dva i po sata publiku držala u stanju zajedničke ekstaze. Publika je sa njom i sjajnim muzičarima, sve vreme pevala hitove, Fantastično putovanje, Recept za ljubav, Miki, Miki, Seksi dama, Neko je tu, Amsterdam, Hey, little boy, Izdaja.

Neprevaziđeni dvoipočasovni doživljaj kulminirao je poslednjom numerom Legalize Freedom. Više nego zadovoljni posetioci su sve vreme đuskali uz Slađanine hitove, dok je nakon koncerta, uz prisustvo velikog broja medija i najvatrenijih obožavalaca, upriličeno druženje do duboko u noć.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs