Roditelji, povedite računa

Ljubivoje Ršumović preporučuje: 3 knjige koje bi svako dete trebalo da pročita!

Svako dete definitivno mora da čuje za ove tri knjige. Ukoliko vaše dete još uvek ne ume samo da čita, pročitajte mu ih vi

Knjige
Autor:
Ljubivoje Ršumović preporučuje: 3 knjige koje bi svako dete trebalo da pročita!
Foto: News1

Pesnik za decu Ljubivoje Ršumović dao je preporuku za tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

Ljubivoje Ršumović se školovao u rodnom Ljubišu, Čajetini, Užicu i Beogradu, gde je diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Odseku komparativne književnosti. Nema sumnje da je mnogo književnih dela pročitao za proteklih skoro sedam decenija, a mi smo ga pitali koja su mu omiljena.

"Volim da čitam biografije poznatih, knjige o životima pisaca, kao i knjige za decu. Omiljene knjige tih žanrova su mi: Tesla Dosije FBI Aleksandra Milinkovića, zatim sve knjige Radovana Popovića o srpskim piscima (ima ih preko dvadeset), i najzad knjige zagonetnih priča Uroša Petrovića", rekao je Ršumović za mondo.rs.

10 knjiga koje svaka žena treba da pročita: Promeniće vam život!

Pod uticajem poznanstva sa Duškom Radovićem počeo je da piše pesme za decu, a brojne generacije odrastale su uz njegove emisije "Hiljadu zašto", "Hajde da rastemo" i "Fazoni i fore".

Zbog toga ima vrlo pedagoški pristup kada je u pitanju preporuka tri knjige koje bi svaki mlad čovek trebalo da pročita.

1. "Mali princ" - Antoan de Sent Egziperi

Ova knjiga nas na zabavan način uči da logično, ali i apstraktno mislimo.

2. "Poštovana deco" - Duško Radović

To je knjiga koja reprezentuje srpsku poeziju za decu, po mnogima najbolju u Evropi, što znači i u svetu, a kojoj i ja pripadam.

3. "Mali zeleni" - Raša Popov

Knjiga na dokumentaran način, a uz Rašinu razmaštanu elokvenciju, pomaže mladima u razumevanju nerazumljivog.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs