Naša preporuka

Knjiga meseca: Ljubavnik ledi Četerli, roman koji je podigao prašinu! (FOTO)

Prijavite se i obogatite svoju kućnu biblioteku jednim fantastičnim romanom
Knjige 07.12.2016. - 12:38h Autor: Stil
Foto: Promo

Kao knjigu meseca novembra u saradnji sa izdavačkom kućom Vulkan, izdvajamo "Ljubavnik ledi Četerli", autora D. H. Lorensa.

 

Roman je osvojio simpatije i pohvale brojnih čitalaca. Stoga smo rešili da obradujemo naših pet najbržih čitalaca koji ostave komentar ispod objave na Fejsbuku i poklonimo im ovaj fenomenalan roman.

 

Naše doba je u suštini tragično, i zato odbijamo da ga shvatimo kao takvo. Došlo je do sloma, nalazimo se među ruševinama, počinjemo da gradimo nova mala staništa, gajimo nove male nade. To je prilično težak posao: nema više ravnog puta prema budućnosti, a prepreke ili obilazimo ili se pentramo preko njih. Moramo da živimo, ma koliko se nebesa obrušavala.

 

Ovim rečima počinje nadasve šokantno delo kojim je Lorens, kao malo koji pisac u svetu književnosti, podigao mnogo prašine. Izdavači su u rukama držali rukopis koji nisu mogli mirne savesti pustiti u štampu, a da ga prethodno nisu očistili od prljavština kojima nije bilo mesta u moralno besprekornom društvu kakvo je bilo viktorijansko.

 

Meke smeđe kose i krupnih očiju, Konstans Četerli je naizgled jednostavna devojka koja zrači nekom neuobičajenom energijom. Ipak, duboko je nesrećna, zarobljena u ulozi supruge čoveka koji je iz rata izašao kao invalid i u kojem sada postoji samo praznina bezosećajnosti. Međutim, kada se bude našla u zagrljaju naočitog lovočuvara Olivera Melorsa, usamljenika svoje vrste, koji u njoj ne vidi samo predmet želje, nego i mladu ženu usamljenu poput njega, ledi Četerli će se uveriti da je, ipak, moguće uživati u životu i osetiti trijumf strasti i zadovoljstva.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...