Povratak Mirande i Endi

Detalji o nastavku knjige Đavo nosi Pradu

Deset godina nakon knjige koja se našla na svim listama bestselera, autorka priča o nastavku i nada se novom filmu
Knjige
09:32h
Detalji o nastavku knjige Đavo nosi Pradu

Zastrašujuća urednica modnog magazina Miranda Pristli vraća se posle deset godina da ponovo muči bivšu stažistkinju Endi Saks u nastavku bestselera Loren Vajsberger (Lauren Weisberger) Đavo nosi Pradu.

Vajsberger, koja je sada udata i ima dete, ponovo se vraća Endi, njenoj protivnici Emili u magazinu Runway (Pista) i ciničnoj Mirandi u novom romanu gde su likovi evoluirali kao odrasle ličnosti, sa izuzetkom Endine bivše šefice.

Američka autorka, čiji je prvi roman iz 2003. pretočen u film sa Meril Strip (Meryl Streep) kao Mirandom i En Hatavej (Ann Hathaway) kao Endi, izjavila da joj je deset godina dalo dovoljno vremena da ponovo osmisli pozadinsku priču za likove koji su inspirisani njenim iskustvom kao asistentkinje urednice magazina Vogue, Ane Vintur (Anna Wintour).

"Deset godina kasnije Endi je uspešna, udata, majka i urednica magazina za venčanja koji joj omogućava da piše i putuje. Dolazi Miranda-zmaj i preti Endinom srećnom životu. Endi se ujedinjuje sa bivšom protivnicom Emili a Miranda se vraća da je progoni", rekla je Vajsberger.

Autorka, koja je u međuvremenu napisala tri druge knjige, kaže da ne zna da li će biti snimljen i drugi film, sa Stripovom i Hatavej, ali se nada tome. "Nadam se da će snimiti još jedan film. Već poznaju svoje likove", rekla je ona.

Film iz 2006. koji je režirao Dejvid Frankel (David Frankel), bio je nominovan za dva Oskara i zaradio je 326,5 miliona dolara na blagajnama širom sveta.

I pored uspeha i novopronađenog poštovanja prema naporima i žrtvama potrebnim da bi se uspelo. Vajsbergerova nije želela da Mirandu predstavi nežnije i sa više razumevanja. "Rekla bih da je od svih likova Miranda najmanje evoluirala", rekla je ona.

Da li sada oseća bilo kakvo saosećanje sa Mirandom? "Ne, jer verujem da je moguće biti uspešan i fin".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs