Tarot karte govore mnogo o skrivenoj strani vaše ličnosti: Proverite koja se poklapa sa vašim znakom i šta to znači

Iako se tarot i astrologija razlikuju, povezani su na mnogo načina, kao zasebna poglavlja iste knjige.

Horoskop
14:21h
Tarot karte govore mnogo o skrivenoj strani vaše ličnosti: Proverite koja se poklapa sa vašim znakom i šta to znači
Foto: Shutterstock

Određene karte tarota predstavljaju svakog od 12 znakova Zodijaka, a brojevi u špilu navodno su povezani s praksom numerologije. Poznavanje tarot karte koja vlada određenim znakom može biti korisno u razumevanju suštine nečije ličnosti, kao i izazova s kojima ćete se možda suočiti u ovom životu i duhovnih lekcija koje ćete verovatno naučiti iz njih.

Ovan: Car

Car je lik koji predstavlja vođstvo, neko ko koristi svoju harizmu, šarm i snagu volje kako bi drugi učinili ono što on želi.

Kada je karta okrenuta prema dole u čitanju, to znači da morate ponovo sagledati ono što želite, što je trenutno moguće, ali sveukupno ova karta znači da imate unutrašnje resurse da postignete svoje ciljeve.

Bik: Papa

Ovo je karta koja predstavlja duhovnu tranziciju od studenta do učitelja. Papa savetuje da naučite sve što možete o onome što ste odabrali da učinite. Učite lagano i pažljivo, zaradite poštovanje širenjem svog znanja i iskustava, te postanite stvarni stručnjak u svom polju, umesto da samo govorite kao jedan takav.

Karte, Proricanje
foto: Shutterstock

Blizanci: Ljubavnici

Ljubavnici su karta koja predstavlja izazove odabira partnera, ali za Blizance predstavlja lični izazov donošenja konačnog odabira. Jedan put ili drugi put, a ne oba, kako bi želeli Blizanci. Ova karta savetuje Blizance da pažljivo razmotre svoje dugoročne interese pre donošenja odluke. Budite spremni na kompromise i lakše ćete biti predani onome što ste odabrali.

Rak: Kočija

Poput vozača svoje kočije, Rak koristi svoje mentalne resurse kako bi bolje fokusirao svoju energiju. Rakovi imaju neverovatnu potrebu za sigurnošću, a ova je karta podsetnik da se moraju fokusirati na promene koje dolaze u život i odlaze iz njega, pre nego što se sve konačno smiri.

Možda ćete morati da nazivate mnoga mesta svojim domom pre nego što konačno pronađete svoj pravi dom i to je u redu. Poput kočije, kotrljajte se s njom!

Lav: Snaga

Ova karta izgleda kao da sama sebe objašnjava, ali ona ima puno više nijansi nego što se čini. To, naravno, ukazuje na fizičku snagu znaka Lava, ali takođe govori onima koji su rođeni u ovom znaku da će njihova snaga biti testirana i da ne bi trebalo da upotrebljavaju svoju fizičku snagu, već svoju duhovnu snagu za ispunjenje svojih ciljeva. Deo vašeg cilja u ovom životu je nadahnuti hrabrost u drugima, ali prvo morate razlikovati vaš ego i ono što vi jeste.

Devica: Pustinjak

Pustinjak je prikaz kako iscrpljujući spoljašnji svet može postati za Device, koje su osetljivije nego što misle. Treba uzeti vremena da se povučete iz spoljnog sveta, kako biste ušli unutar sebe, kako biste odvojili vreme za samoću. Možda ćete zavisiti od razjašnjenja koje će vam pružiti drugi ljudi da biste mogli pronaći mudrost koju tražite od sebe.

Gatara, Sudbina, Karte
foto: Shutterstock

Vaga: Pravda

Karta pravde ne predstavlja samo želju Vaga za jednakošću i pravdom, nego ih poučava kako se nositi s tim u svetu koji nije fer. Ova karta prikazuje ženu s vagom, vaganje njenih želja naspram njenih potreba, osjćaj zaglavljenosti. Ravnoteža se može postići kako biste mogli živeti u skladu s vašim odlukama, a to uključuje i napuštanje svojih strogih definicija šta je ispravno i pogrešno, te prihvatanje činjenice da su i vaši nedostaci savršeni na svoj način.

Škorpija: Smrt

Karta smrti ne govori o doslovnoj smrti neke osobe, nemojte se uplašiti. Ova karta predstavlja proces smrti: preobražaj u novi život. Ona predstavlja ostavljanje stare kože kako biste se ponovo rodili. Život Škorpija je pun transformacija.

Vi možete osećati kao da ste živeli nekoliko života u samo ovom jednom, a ova karta podstiče vas da nastavite napredovati, napuštajući ljude i stvari koje vam više ne služe. Ovako ćete dostići svoj najveći potencijal.

Strelac: Umerenost

Karta umerenosti simbol je borbe koju Strelac vodi kada je u pitanju objektivnost. Ta vam karta savetuje da pronađete temelje uravnoteženjem vaše svesti. Pokušajte ostati stabilni kada se suočavate s preprekama, menjajući načina života na način da vam pomogne u postizanju vaših ciljeva.

Karte, Tarot
foto: Shutterstock

Jarac: Đavo

Jarac je vrlo statusno svestan znak i troši puno vremena i energije na pokušaje da svima pokaže kako je najbolji. Njegova tarot karta, Đavo, podstiče ga da se suoči s vlastitom mračnom stranom.

Razmislite o vlastitoj negativnosti, otrovnim uverenjima ili iskustvima kako biste postigli potpunu duhovni preobražaj u najbolju verziju sebe.

Vodolija: Zvezda

Ova karta predstavlja ličnosti Vodolije. Na njemu se nalazi žena koja nosi vodu, s jednom nogom u vodi i jednom nogom na kopnu, simbolišući ravnotežu između intuicije i stabilnosti. Zvezda u gornjem levom uglu služi kao podsetnik Vodoliji da joj nije suđeno da se pomeša i stopi s drugima, ali se i dalje ističe svojim inovacijama i idejama.

Ribe: Mesec

Poput znaka Riba, karta Meseca je povezana sa snovima, idealizmom i podsvesti. Ona predstavlja psihičke vizije koje primamo u duboko opuštenom stanju snova i hipnotičkim menama, plimom i osekom.

Ova karta podseća Ribe da slušaju energiju unutar sebe. Ako osetite da je energija prostora pogrešna za vas, napustite ga. Ako ojetite da je dobra, prigrlite to.

Stil / Atma

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs