60. rođendan

Barbi u stvarnom životu: Ova lepotica će igrati ulogu kultne lutke u novom filmu!

Dvadesetosmogodišnja australijska glumica Margo Robi će glumiti kultnu lutku Barbi koja će ove godine proslaviti šezdeseti rođendan

Filmovi
Autor:
Barbi u stvarnom životu: Ova lepotica će igrati ulogu kultne lutke u novom filmu!
Foto: Profimedia

Proizvođač lutaka Barbi, firma Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su obavestili široke narodne mase o saradnji na snimanju filma u kome glavnu ulogu ima australijska glumica, ali i koproducentkinja filma Margo Robi.

U saopštenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine puni 60 godina.

Moda i film: Barbi šik sa početka milenijuma u filmu Pravna plavuša (FOTO)

Margo Robi, koja je 2017. bila nominovana za nagradu Oskar za ulogu u filmu "Ja, Tonja" izjavila je da se nada da će novi film izutetno pozitivno uticati na decu i uopšte na publiku širom sveta.

"Barbi je omogućila dečacima i devojčicama da se zamisle u raznim ulogama: od princeze do predsednika države", izjavila je Margo.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima su i: astronaut, učitelj ili robotski inženjer.

Raj na zemlji: Ovako izgleda nova kuća Margo Robi!

Zahvaljujući uspešnoj reklami, Barbi je postala najpopularnija igračka među devojčicama, a tokom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Godine 1974. deo njujorškog Tajms Skvera je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbi Bulevar, a 1985. godine Endi Vorhol je naslikao Barbin portret.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs