Filmski trenuci

Da li postoji žena koja nije plakala uz ovo kultno ostvarenje o ljubavi!? Evo jedne zanimljive priče sa snimanja filma Beležnica!

Oni su se mrzeli i stalno svađali na početku filma. Evo kako je reditelj rešio situaciju 

Filmovi
19:20h Autor:
Scena iz filma The Notebook, Foto: Profimedia

Američka romantična drama  "Beležnica" (The Notebook)  premijerno je prikazana 2004. godine i u kratko vreme stekla je kultni status među ljubiteljima tog žanra.

 

Priča o zabranjenoj romansi siromašnog radnika i mlade bogatašice na prvu je osvojila žene širom sveta, a scenario za film reditelja Nika Kasavetisa nastao je prema literarnom predlogu Nikolasa Sparksa.

 

Glavna radnja filma ne može se nazvati inovativnom, ali ono što je mnoge oborilo s nogu bila je hemija između glavnih glumaca.

 

Rajan Gosling i Rejčel Mekadams glumili su likove (ne)srećnih ljubavnika Noa Kalhuna i Ali Hamilton. Rajan i Rejčel nisu podnosili jedno drugo na početku snimanja, a njihove svađe na setu kulminirale su uoči snimanja velike scene s više od 150 statista.

 

Došao je do mene i pozvao me na stranu. Trebao je da snimi scenu s Rejčel i rekao mi je: "Možeš li je da je makneš odavde i da dovedeš drugu glumicu? Jednostavno ne mogu da radim s njom", ispričao je u jednom intervjuu redatilj filma.

 

Umesto zamene glavne glumice, našao je način kako da pomiri zvezde filma. Ušli smo u jednu sobu zajedno s producentom, a njih dvoje počeli su da viču jedno na drugo. Otišao sam napolje. Zapalio sam cigaretu, a onda su i oni izašli i rekli: "Ok, sada idemo da radimo"! Nakon toga situacija je bila bolja, priznao je Kasavetis.

 

Situacija se poboljšala se do te mere da su se Rajan i Rejčel na kraju zaljubili i bili u vezi do 2008. godine.

 

Filmovi o letnjim ljubavima: Priče koje nas uvek prikuju za male ekrane! (VIDEO)

foto: Profimedia

ULOGE KAO DA SU IM BILE SUĐENE

 

Ko zna bi li se ikada zbližili da je sudbina uplela svoje prste u proces biranja glumačke postave za film. Naime, ni Rajan ni Rejčel nisu bili prvi izbor za ostvarenje  glavnih likova.

 

Među kandidatima za ulogu Noe bio je Džastin Timberlejk, a Nik Kasavetis priznao je da su mnogi glumci odbijali ovu ulogu, jer im se nije činila dovoljno zahtevnom ni zanimljivom.

 

Rajan je u jednom intervju-u opisao kako mu je reditelj na kraju poverio ulogu uz objašnjenje da nije poput drugih mladih glumaca u Holivudu. "Nisi zgodan, nisi kul, ti si samo normalan tip koji izgleda malo ludo", kazao mu je Nik.

 

Ženu je veoma lako zavesti: Ovo su rečenice na koje svaka dama pada kao pokošena!

foto: Profimedia

 

Kasavets i Gosling potom su se upustili u potragu za glumicom koja će glumiti Ali. Na vrhu popisa potencijalnih imena bila je Britni Spirs.

 

Slavna pevačica odradila je i skrintest s Rajanom s kojim je još kao devojčica nastupala u popularnoj TV emisiji Miki Maus Klub. Ris Viterspon takođe je bila jedna od glavnih opcija reditelja, sve do trenutka kada se na jednoj od završnih audicija među poslednjima pojavila Rejčel.

 

"Sigurna sam da bi Britni odradila dobar posao, ali da, to bi bio potpuno drugačiji film. Ja sam imala puno sreće. Recimo da sam bila na kraju reda. Znam da su Nik i Rajan proputovali zemlju da bi našli pravu devojku, a ja sam se nekako ugurala u sve to", zaključila je u intervju-u Rejčel.

 

Ženu je veoma lako zavesti: Ovo su rečenice na koje svaka dama pada kao pokošena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs