Želi da gane publiku

Džek Nikolson: Bombe, a ne emocije su ono što mladi traže na filmu

Čuveni glumac svoje odsustvo iz sveta filma pravda time da je publika danas slabo zainteresovana za filmove koje bi želeo da radi, jer su odrasli na bombama i eksplozijama
Filmovi
19:20h Autor:
Džek Nikolson: Bombe, a ne emocije su ono što mladi traže na filmu
Foto: AP

Američki glumac Džek Nikolson demantovao je glasine da se povukao sa filma zbog problema sa pamćenjem.

"Uprkos opštem mišljenju, oduvek sam vodio računa o sebi. U dobroj sam formi, malo stameniji, ali zdrav. Imam mozak matematičara", izjavio je 76-godišnji glumac britanskom tabloidu "San".

Nikolson se poslednji put pojavio na velikom platnu 2010. u romantičnoj komediji "Kako znaš", u kojoj su mu partneri bili Ris Viterspun i Pol Rad. Njegova jedina druga uloga u poslednjih nekoliko godina bila je u filmu "Baketova lista" iz 2007.

Popularni glumac je svoje odsustvovanje sa filma objasnio time da publika više nije zainteresovana za ostvarenja koja bi on želeo da snimi.

"Film je najbolji posao na svetu, ali ja želim da pravim filmove koji će ganuti publiku, filmove o emocijama i ljudima", kazao je on, dodajući da mladi danas ne žele da gledaju takve stvari.

"Oni samo žele da vide još više bombi, još više eksplozija, jer su s tim odrasli. A ja nikada ne radim takvu vrstu filmova", objasnio je on.

Ipak, postoji mogućnost da Nikolson popusti i da na nagovor svog kolege Toma Kruza, pristane da snimi akcionu komediju "El Presidente", u kojoj bi trebalo da igra bivšeg američkog predsednika, sklonog alkoholu i opsednutog ženama.

Kruz insistira da Nikolson, s kim je igrao 1992. u filmu "Nekoliko dobrih ljudi", dobije tu ulogu. Čak tvrdi da neće snimiti film bez njega. Navodno su on i reditelj Dag Liman bili kod Nikolsona da ga ubede da prihvati ulogu, a da je on obećao da će bar pročitati scenario, piše "San".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs