Prijatno iznenađenje

Zdravku Šotri uručena Kristalna koala

Šotrin film Šešir profesora Koste Vujića je od osam ostvarenja na prošlogodišnjem 12. Festivalu srpskog filma u Australiji dobio najvišu ocenu publike
Filmovi 01.10.2013. - 14:42h Autor: Tanjug
Foto: Kurir

Ambasadorka Australije u Srbiji Helena Stadert uručila je danas u prostorijama ambasade nagradu "Kristalna koala" reditelju Zdravku Šotri.

 

Šotrin film Šešir profesora Koste Vujića je od osam ostvarenja na prošlogodišnjem 12. Festivalu srpskog filma u Australiji dobio najvišu ocenu publike.

 

Nagrada se sastoji od skulpture kristalne koale i novčanog iznosa od 1.000 evra.

 

Reditelj je rekao da je bio prijatno iznenađen i da ga je vest obradovala, jer je "to još jedna nagrada ovom filmu posle nagrade u Rusiji i brojnih glumačkih priznanja na domaćim festivalima".

 

"Više puta su moji filmovi prikazivani među našim življem u Australiji i imao sam više poziva da odem tamo, ali Australija je tako daleko, a i moje godine su daleko odmakle", kazao je Šotra.

 

Poznati reditelj je primetio da je posle velike gledanosti i u Srbiji, sa ovom nagradom lepo zaokružen uspeh filma "Šešir profesora Koste Vujića".

 

"Ključno je da ljudi prepoznaju u toj priči određene vrednosti i nešto iz istorije naše zemlje. Verovatno je sve to bilo ubedljivo za njih i nešto drago", dodao je on.

 

Na pitanje o novim projektima, Šotra je rekao da bi bilo vreme da završi karijeru, ali da ima nekoliko ponuda o kojima ne može da govori pošto su tek u začetku.

 

Ambasadorka Stadert je ukazala na veoma razvijenu srpsku zajednicu u Australiji koja je poznata po tome što 69 odsto njenih pripadnika govori srpski kod kuće i time pokazuju koliko neguju svoj jezik i kulturu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...