Scenario za Poziv zasnovan na istinitim pričama

Triler sa Hale Beri u bioskopima od 29. avgusta

Film Poziv sa čuvenom holivudskom glumicom imao je veliki komercijalni uspeh zaradivši preko 60 miliona dolara, a producenti razmišljaju o snimanju nastavka krajem 2013. godine
Filmovi
00:28h Autor:
Triler sa Hale Beri u bioskopima od 29. avgusta
Foto: AP

Triler Poziv (The Call) u režiji Brada Andersona, sa čuvenom holivudskom glumicom Hale Beri (Halle Berry) u glavnoj ulozi, od danas je na redovnom repertoaru u srpskim bioskopima.

Beri tumači lik operaterke službe za hitne pozive, a partnerka joj je Abigejl Breslin (Abigail Breslin) u ulozi otete tinejdžerke.

Poziv je napeta priča o tankoj liniji koja razdvaja borbu za život devojčice i njene jedine nade, saosećajnog i stabilnog glasa sa druge strane telefonske slušalice, saopštio je distributer Sinefest.

Veteranka hitne službe Džordan, ima posao koji nije za osobe sa slabim srcem - odgovara na uznemirujuće pozive i momentalno reaguje kako bi se sačuvali životi. Kada se prijava mlade žene završi tragično, ona je slomljena.

Džordan preispituje svoj život i pita se da li je to bio poslednji poziv. Razmišlja da se povuče i podučava druge o profesiji prepunoj pritiska. Ipak, njen profesionalni život se ne završava.

Serijski ubica otima još jednu tinejdžerku, Kejsi, koja poziva hitnu službu iz prtljažnika otmičarevog automobila. Džordan će ponovo biti u prvim redovima predvodeći grupu novih regruta u velikoj operaciji i moraće da preuzme kontrolu na način na koji to nikada nije radila - da pretvori Kejsi u partnera kako bi pronašla ubicu.

Priča filma je prvobitno bila zamišljena kao TV serija, ali je scenarista Ričard D'Ovidio kasnije materijal preoblikovao u 94-minutni igrani film. On je bio inspirisan da napiše scenario kada je čuo vest na radiju o hitnoj službi.

"Bio sam zaintrigiran i želeo sam saznam više. Shvatio sam da nikada nismo videli film ili TV emisiju o ovakvim centrima. Javnost veoma malo zna o ovoj profesiji i o onome što se dešava gotovo svakodnevno. Mogli smo da čujemo samo vesti, a vrlo retko ko je operater, koje korake preduzima ili kakve su njegove emocije u vreme hitnog poziva", rekao je scenarista.

D'Ovidio je proveo neko vreme u službi za hitne pozive u Los Anđelesu, sedeći sa operaterima i slušajući pozive koji su pristizali.

"Svaki put kada bi zazvonio telefon moj stomak bi se okrenuo, ali oni su bili tako mirni!", dodao je on. Od raznih istinih priča zatim je napisao scenario za film Poziv.

Snimanje filma je počelo u julu 2012. godine u Los Anđelesu i trajalo je 25 dana. Budžet filma je bio 13 miliona dolara.

Uprkos podeljenim kritikama, Poziv je imao veliki komercijalni uspeh zaradivši preko 60 miliona dolara, a producenti razmišljaju o snimanju nastavka krajem 2013. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs