Osvajanje regiona

Serija Montevideo najgledanija u Hrvatskoj

Prema ispitivanju gledanosti, Montevideo, Bog te video postala je najgledaniji program u terminu emitovanja na svim nacionalnim televizijama ostavivši za sobom i neke hrvatske serije.
Filmovi 23.07.2013. - 15:10h Autor: Tanjug
Foto: Fonet

Televizijska serija Montevideo, Bog te video, po istoimenom filmu u režiji Dragana Bjelogrlića, postala je najgledanija serija u Hrvatskoj, saopštila je danas beogradska producentska kompanija Intermedia Network.

 

Serija je počela da se prikazuje 7. jula na programu RTL-a, u udarnom terminu od 20 časova. Prema ispitivanju gledanosti, postala je najgledaniji program u terminu emitovanja na svim nacionalnim televizijama ostavivši za sobom i neke hrvatske serije.

 

Priča o sportskom uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije zasnovana je na istinitim događajima. Između ostalog, opisuje fudbalski sukob Srbije i Hrvatske iz 1930. godine, pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

 

U hrvatskim medijima najavljuje se kao najpopularnija serija na Balkanu, koja je na snimanju udružila glumce iz regiona.

 

TV serija Montevideo, Bog te video je sa uspehom do sada prikazana u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, sa evidentnim komercijalnim uspehom u Hrvatskoj.

 

Prema podacima gledanosti RTL-a, sve epizode emitovane do sada u Hrvatskoj su na prvom mestu gledanosti, a primera radi, jedna od emitovanih epizoda je imala 8 odsto (30,9 posto udela u gledanosti) u ciljnoj grupi od 18 do 49 godina i tako bila najgledaniji format dana na svim nacionalnim televizijama u ciljnoj grupi, ostavivši iza sebe i hrvatsku seriju Lud, zbunjen, normalan (gledanost od 5,9 posto).

 

Kod nas je ta serija do sada emitovana u dve sezone, na RTS-u, i bila je najgledaniji program na svim televizijama u danima prikazivanja. Svaku epizodu je gledalo između 2,2 i 3 miliona gledalaca, TV udeo (share) u Srbiji bio je oko 40 odsto (AGB Nielsen Media Research), ističe Intermedia Network.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...