10 NOVIH SERIJA KOJE IMAJU TOLIKO STRASTI DA ĆE VAS BITI SRAMOTA DA PRIZNATE DA IH GLEDATE: Požuda vrca na sve strane

Razmišljate ovih dana šta da gledate, ali nemate inspiraciju? Ostanite uz nas i pogledajte naslove koji će ispuniti vaše vreme i učiniti ga zabavnim.

Filmovi
10 NOVIH SERIJA KOJE IMAJU TOLIKO STRASTI DA ĆE VAS BITI SRAMOTA DA PRIZNATE DA IH GLEDATE: Požuda vrca na sve strane
Foto: Shondaland - Album / Album / Profimedia

Uzburkana priča o ljubavnim trouglovima, intrigantim događajama iz prošlosti, o kontroverznom životu pripadnika kraljevske porodice i uvid u um psihopate, sve su to teme koje su predstavljene u izboru koji smo vam pripremili.

Odabrali smo serije koje su izazvale dosta pažnje u javnosti i polemike, koje su kvalitetne po sadržaju i one koje vas mogu naterati da malo razmislite o svemu.

Svakako, računajte da ćete ove serije prepričavati sa prijateljima i poručivati im da ih gledaju, a svaki vaš razgovor biće ispunjen utiscima koje su serije ostavile na vas.

U nastavku se inspirišite serijama koji će ispuniti vaše vreme i učiniti vam dan zanimljivijim.

TELL ME LIES

Zamišljena i misteriozna, ova drama od deset epizoda fokusira se na živote i odnose male grupe studenata na američkom koledžu na istočnoj obali. Kada se Lusi i Stiven sretnu u poslednjoj godini, postoji trenutna privlačnost, ali ovo je daleko od početka srećne priče. Ljubavni trouglovi, tajne, prevara, pa čak i smrt stvaraju talase u njihovom odnosu koji preplavljuju sve oko njih.

Kako emisija počinje da raskida mrežu laži koja okružuje par, počinjete da se manje pitate da li će njihova veza opstati, a više o tome da li će oboje preživeti svoju vezu.

BRIDGERTON

Zasnovan na knjigama Džulije Kvin, radnja Bridžertona je smeštena u vrtlog londonskog visokog društva 1813. godine, idući od loptice do lopte dok kvalifikovani mladići i devojke prestonice kruže jedni oko drugih u igri druženja sa visokim ulozima.

U središtu ovoga su Dafne Bridžerton i vojvoda od Hejstingsa (Fibi Dajnevor i Redž-Džin Pejdž), a nad svim tim bdi neviđena kraljica tračeva Lejdi Vistldaun (Džuli Endruz), čija naracija prati svaki romantični preokret .

Vredi pogledati ako volite spektakl haljina i balova iz periodičnih drama, ali niste preterano privrženi tradiciji žanra, jer je ova raskalašna emisija odlučna da ih podstakne.

THE AFFAIR

Uspešna drama koja ne samo da se bavi vanbračnom aferom, već i istražuje ideju o tome kako svako od nas vidi sopstvenu istoriju. Počinje slučajnim susretom Noa Soloveja (Dominik Vest), oca četvoro dece frustriranog svojim životom, i konobarice Alison Bejli (Rut Vilson) koja se bori sa gubitkom sina.

NORMAL PEOPLE

Zasnovana na romanu Seli Runi iz 2018. godine, ova romantična psihološka drama prikazuje odnos između irskih tinejdžera Konela i Marijane dok se kreću na svom putu u odraslo doba, od poslednjih dana u srednjoj školi u Sligu do prve godine na univerzitetu u Dablinu.

Konel je lagodan, inteligentan, atletski građen i popularan; Marijanu je teško dopadljiva, ali njeno porodično bogatstvo pravi joj društvo kada joj vršnjaci okreću leđa.

INDUSTRY

Ova uzbudljiva drama smeštena je u toksični svet visokih finansija u Londonu. Tamo, u izmišljenoj banci Pierpoint & Co, grupa željnih diplomaca, i Britanaca i Amerikanaca, žele da steknu ime: a ako to znači da se prepuštaju ogromnoj količini droge i seksa, onda teško da će ga izgraditi.

Dobar prikaz kako pohlepa utiče na čoveka i kako je u stanju da ga promeni. Pokazuje i toksične odnose unutar radnog okruženja, koje danas zauzima sve većeg maha, usled neizvesnosti na tržištu rada.

OBSESSION

Zasnovan na romanu Džozefin Hart o političaru uništenom skandalom oko njegove afere sa verenicom njegovog sina, ,,Damage" je već jednom adaptiran za ekran: kao film IZ 1992. godine, sa Džeremijem Ajronsom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama. Netfliksova serija menja naslov u ,,Opsesija" i glumi Ričarda Armitidža, ovog puta hirurga, kao porodičnog čoveka koji počinje da merka devojku svog sina, Anu.

YOU

Ova serija je jedan od najvećih Netfliksovih globalnih hitova.

Upravnik knjižare u Njujorku Džo, koji u početku izgleda dobro (iako je pomalo ljigav i zadovoljan sobom) otkriva mračniju stranu kada postane opsednut mušterijama.

Džo pripoveda o seriji i privlači naše simpatije dok se njegovi zločini povećavaju tokom emisije. On je pametan i zabavan, tako ga je lako slušati i čak početi razumeti ili možda navijati za njega, ali on je, nesumnjivo, čudovište.

MARIE ANTOINETTE

U ovoj biografskoj drami o francuskoj kraljici nema nikakvog šećera. Kao nezrela četrnaestogodišnjakinja koja pravi nevolje, austrijska nadvojvotkinja Marija Antaneta (zanimljiva predstava nemačke glumice Emilije Šule) udata je za budućeg kralja (Luis Kaningem) i očekuje se da će brzo roditi naslednika, iako nema ideja šta to uključuje.

ELITE

I melodramatična i zadivljujuće mračna, ova španska drama počinje kada se triju običnih tinejdžera iz radničke klase ponude mesta u Las Encinasu, jednoj od najekskluzivnijih i najskupljih privatnih škola u Španiji.

Kulturni i klasni sukobi koji slede samo su početak. Svaka sezona počinje razornim događajem, a zatim preskače unazad i unapred u vremenu da bi otkrio ne samo ono što se sledeće dešava, već i priče koje su do toga dovele. U seriji je došlo do nekoliko promena glumačke ekipe od prvog prikazivanja, ali serija je i dalje zanosna i u stanju da izazove svačije simpatije.

THE BUCCANEERS

Ako vam se dopada serija ,,Bridgerton", onda će vam ova leći savršeno.

Živa, dobro uigrana i vizuelno raskošna priča o bogatim američkim devojkama koje su bile udate za britanske lordove siromašne gotovinom iz 1870. Zasnovana je na nedovršenom romanu Idit Vorton koji je samo jednom adaptiran(od strane Bi-Bi-Sija, 1995.) i priča ima lepu mešavinu svetla i senke, protkanu povremenim pojasevima moderne muzike kako bi odgovarala duhu devojke. Njihova živost se sudara sa zagušljivim britanskim establišmentom, a mešavina nade, romantike i dirljivosti koja sledi je srž priče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs