KO ĆE BITI NOVI DŽEJMS BOND?: Lista potencijalnih kandidata koji bi mogli da glume agenta 007

Nakon odlaska Danijela Krejga, ko bi mogao da se nađe u oksford cipelama i Tom Ford odelu najpoznatijeg tajnog agenta na svetu?

Filmovi
KO ĆE BITI NOVI DŽEJMS BOND?: Lista potencijalnih kandidata koji bi mogli da glume agenta 007
Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Glumac Danijel Krejg je svoju karijeru kao agent 007 Džejms Bond, okačio o čiviluk. Karijera koja čeka da bude ugrabljena sa čiviluka i bude obučena od strane nekog drugog glumca.

,,Nije vreme za umiranje", poslednji je deo Danijela Krejga, koji je posle nekoliko odlaganja usled pandemije, stigao u bioskope na jesen 2021.godine. Nakon toga, spekulacije o novom Džejmsu Bondu se ne stišavaju, a mediji i danas prognoziraju ko bi mogao da se nađe u ulozi najpoznatijeg agenta.

Producentkinja Barbara Brokoli, potvrdila je da je ,,reinvencija" na putu, i nakon što je to izjavila, ponovo je podigla vatru spekulacija.

Producenti su takođe kazali da je trenutno ,,rano" za kasting novog agenta 007, iako je Barbara Brokoli spomenula da je reinvencija na putu. Tako da ne možemo biti sigurni za datum odabira, niti predvideti kada bi to moglo da se dogodi. Ono što je zanimljivo jeste da su rekli da takođe traže ,,tridesetogodišnjaka", što je i očekivano.

Ne možemo pretpostavljati i nagađati kada će biti predstavljen novi Džejms Bond, ali možemo pretpostavljati i nagađati ko bi to mogao da bude. Možda Kilijan Marfi? Možda Henri Kavil? Možda Luk Evens...?

Razmišljali smo u sledećem pravcu, treba da bude Britanac(može i Irac), treba da bude stariji od 30 godina, može biti crn ili plav, mora da bude u stanju da lepo iznese odela, treba da bude lepog izgleda, lepe građe(ne preterano mišićave) i naravno, zavodnički pogled koji vas natera da ne skrećete pažnju kao da vas je Kupidon pogodio strelom.

Evo liste glumaca koji bi mogli da se nađu u ulozi Bonda, Džejms Bonda.

KILIJAN MARFI

Kilijan Marfi
foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Jeste stariji po godinama, ali izgleda mladoliko. Vrlo lepo ume da se kamuflira i iznese razne uloge, od sofisticiranog mafijaša, do senzitivnog tinejdžera. Definitivno može da se nađe i u toj ulozi. Tomi Šelbi, lik koga tumači Kilijan u seriji ,,Birmingemska mafija", poseduje glas koji bismo mogli dati novom Bondu, takođe nosi odela i ume da se snađe kada nastane pucnjava ili borba prsa u prsa. Sve ono što Bond radi. Da sumiramo, večernje odelo dobro stoji- da, lepo izgleda- da, zavodnički pogled- ima. Šta više treba?

HENRI KAVIL

Henri Kavil
foto: MPG / Alamy / Alamy / Profimedia

Henri Kavil možda jeste malo mišićaviji, ali kada smo već imali odskakanja od originala, zašto ne bi mogli i sada. U svakom slučaju, svojim izgledom ispunjava kriterijume, ali i bojom glasa i iskustvom sa snjimanjem akcionih filmova, poput ,,Čovek od čelika", ili ,,Nemoguća misija: Razilaženje".

TEO DŽEJMS

Teo Džejms
foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Čovek uistinu u svom prezimenu ima Džejms. U novom filmu Gaja Ričija ,,Džentlmen", upravo tumači lika koji bi ostavio utisak Bonda. Svojim izgledom upotpunjava kriterijume za novog Bonda i

ARON TEJLOR DŽONSON

Aron Tejlor Džonson
foto: Shooting Star / ddp USA / Profimedia

Kao čovek sa iskustvom u akcionim filmovima poput ,,Kick-Ass", ili ,,Osvetnici: Era Ultrona", njemu takođe nije strana borba dobra protiv zla, a uz to je savršene građe i izgleda. Navodno se slažu i producenti Bonda. Ovaj tridesetdvogodišnjak je nedavno postao favorit nakon što je ,,San" objavio da je otišao na tajnu audiciju sa producentima, uključujući Barbaru Brokoli u studiju Pajnvud i ozbiljno ih impresionirao.

TARON EDŽERTON

Taron Edžerton
foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Na fotografiji iznad je glumac Taron Edžerton u serijalu filmova ,,Kingsmen". On glumi tajnog agenta sa istim ambicijama kao i Bond, radi za tajnu službu, lepo izgleda i lepo se oblači, uz to je sjajan na terenu i u misijama spasavanja sveta. Uloga Bonda bila bi samo ozbiljnija verzija uloge Egzija iz filma. On je ako nas pitate, već spreman.

POL MESKAL

Pol Meskal
foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Možda ima 28 godina, ali dok krene snimanje i prikazivanje imaće 30, pogotovo u nastavcima. Pol Meskal može biti dobar kandidat, s obzirom na to da ume da iznese uloge sa kompleksnim likovima i njihovim problema, kao u seriji ,,Normalni ljudi".

DŽEJMI DORNAN

Džejmi Dornan
foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristijan Grej u ulozi Džejmsa Bonda?! Svakako. Već je pokazao svoj šarm u ulozi mladog milijardera Kristijana Greja, koji ima malo sadomazohistički način ophođenja u krevetu. Pored toga, odlične je građe i istančanog stila. Dobar kandidat definitivno.

RIČARD MADEN

Ričard Maden
foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njegova uloga u filmu ,,Telohranitelj", izazvala je pozitivne reakcije širom filmske zajednice, posebno producentkinje Barbare Brokoli. ,,Dejli Mejl" je 2018. objavio da su „Bondovi šefovi na ivici približavanja zvezdi ,,Telohranitelja"".

TOM HARDI

Tom Hardi
foto: CHRIS CHEW / UPI / Profimedia

Tom Hardi je ozbiljan kandidat za Džejmsa Bonda. Hardi fizički podseća na Bonda iz opisa knjiga autora Ijana Fleminga i može biti dobar kandidat za odabir uloge Bonda koji već ima iskustva i koji započinje misije koje nikada ranije nije imao. Hardi ume da stvori lika koji deluje izmučeno, što od stresa, što od alkohola, kome je konstantno izlaganje smrti ostavilo traga, ali i učinilo jačim.

LUK EVENS

Luk Evens
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Takođe još jedan glumac koji dolazi direktno sa stranica knjige ,,Kazino Rojal". Luk Evens se dokazao u ulogama Barda u trilogiji ,,Hobita", i kao Drakula. Njegove uloge imaju zaštitiničke elemente i brigu poput Bonda, kao i iskustvo sa akcionim scenama. Šarm mu ne fali kao ni stil. Mogao bi komotno da glumi Bonda u narednom periodu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs