Problemi na snimanju

Igra prestola: Sersei će gola šetati Dubrovnikom, ali ne katedralom?

U jednoj od ključnih scena pete sezone Igre prestola glumica Lena Hedi bi trebalo naga da izađe iz dubrovačke katedrale ali je biskupija to zabranila. Ipak, u saopštenju naglašavaju da ne mogu zabraniti snimanje takve scene na nekom drugom prostoru
Filmovi
12:58h Autor:
Foto: Reuters

Dubrovačka biskupija saopstila je da nije zabranila snimanje jedne od ključnih scena pete sezone serije "Igre prestola" već samo snimanje scene u kojoj naga žena izlazi iz dubrovačke katedrale.

 

"Dubrovačka biskupija samo nije dopustila snimanje scene kako naga ženska osoba izlazi iz dubrovačke katedrale, a što je u skladu s normama hrišćanskog morala i osnovne pristojnosti. Kao što se, verovatno, ne bi dopustilo snimanje takve scene ni u katedralama u Londonu ili Vašingtonu, odnosno kraljičinim rezidencijama ili Beloj kući", navela je biskupija a prenosi Index.hr.

 

"Biskupija nije zabranila niti može da zabrani snimanje scena na prostoru nad kojim nema ingerencija", navodi se u saopštenju Dubrovačke biskupije.

 

Elektronski mediji su preneli da je crkva zabranila snimanje scene u kojoj gola Sersei (igra je Lena Hedi) treba da prošeta od Katedrale do Sponze. Budući da je reč o jednoj od ključnih scena u petoj sezoni popularne serije, producenti su najavili da će tu scenu snimiti negde drugde.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs