Novi Frankenštajn u pregovorima

Del Toro želi da snimi "Frankenštajna" sa Kumberbačom

Proslavljeni meksički režiser Giljermo del Toro planira da snimi novu verziju poznate knjige u kom bi glavna uloga pripala Benediktu Kumberbaču
Filmovi
11:12h
Del Toro želi da snimi "Frankenštajna" sa Kumberbačom
Foto: Reuters

Režiser Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) rekao je da bi voleo da snimi novu verziju Frankenštajna u kojoj bi igrao sada popularni britanski glumac Benedikt Kumberbač (Benedict Cumberbatch), pišu ostrvski mediji.

Del Toro već godinama radi na ovom projektu, ali i stalno odlaže produkciju. On je 2009. organizovao probna snimanja za Daga Džonsa (Doug Jones, Panov lavirint) za ulogu čudovišta.

Kumberbač, koji je popularnost stekao ulogom u seriji Šerlok, igrao je i čudovište i doktora Viktora Frankenštajna u pozorišnoj verziji romana Meri Šeli (Mary Shelley) koju je režirao Deni Bojl (Danny Boyle).

Del Torov Frankenštajn samo je jedan u nizu filmova na istu temu koji su trenutno u produkciji. Zvezda serijala Hari Poter Danijel Redklif (Daniel Radcliffe) igraće čudovište u još uvek neimenovanom filmu koji u bioskope stiže 2014. a iste godine u bioskope stiže i I, Frankenstein (Ja, Frankenštajn) sa Aronom Ekartom i Bilom Najem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs