Prelepa priča

Bilo jednom u Srbiji: Film koji će vas očarati - u bioskopima!

Ko smo, od čega smo, gde smo i od koga nastali? Kako je duh procvetao i čudo se dogodilo baš u mestu gde je beda stalno nastanjena, a blagostanje tek povremeno na kratko svrati?

Filmovi
Autor:
Bilo jednom u Srbiji: Film koji će vas očarati - u bioskopima!
Foto: Promo

Kakvi su bili ti ljudi koji su pre jednog veka, ne znajući to, zakoračili u legendu i postali junaci filma koji već tri nedelje nudi gledaocima toplinu, raskošnu lepotu epohe koju verno oslikava i podseća nas šta je moguće kada se vizija, posvećenost i ljubav nađu na istoj strani.

U filmu „Bilo jednom u Srbiji“ trebalo je, sa svim nijansama i specifičnim karakterima, udahnuti filmski život junacima koji su deo mita već čitav vek!

Teško da je moguće to uraditi bolje od glumačkog tima koji čine Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski, Radovan Vujović i Nemanja Oliverić. Da li je to zbog romantike doba koje se toplinom neguje s kolena na koleno, zbog čuvene filmadžijske mantre da film koji se snima na autentičnoj lokaciji zrači posebnom energijom….. ili nečeg trećeg, teško je ponuditi odgovor. Pogledajte film, procenite sami!

Bilo jednom u Srbiji
foto: Promo

Nije lak posao opredeliti se za jedan lik ili nekog od sjajnih glumaca.

Sloboda Mićalović u ulozi Ružice transformiše se od ružnog pačeta do prelepog labuda. Nežna, naizgled ranjjiva,a zapravo snažna i odlučna je Teodora Ristovski u ulozi Zorke. Zaljubljenika u žene, filmove i leskovačku visprenost – Dineta, sjajno igra Nemanja Oliverić ,dok njegovog pobratima Coneta – Viktor Savić, superiorno boji kao vizionara, odlučnog borca za svoje pravo na izbor, spremnog da za vojenu ženu sve odbaci---- Na kraju, Radovan Vujović spaja nespojivo –njegov Aćim Prokić je negativac koji je očarao sve koji s videli film.

Bilo jednom u Srbiji
foto: Promo

Viktor Savić je, pričajući o ulozii filmu istako da je priča o ljudima na ovakav način i te kako bila potrebna u moru nasilja: „Mislim da će publika posebno uživati u ovom filmu, pogotovo kada smo u moru ovih krimi priča, trilera, akcija i mraka kog nam je više dosta. Zato mislim da publika konačno ima priliku da miluje svoju dušu“, zaključio je Viktor Savić koji igra glavnog junaka Coneta, leskovačkog vizionara.

Ovo je prilika i da sačuvamo od zaborava „velike Leskovčane” iz brojnih familija koje su postavile temelje leskovačkog čuda. Svi oni, realni junaci, poslužili su kao inspiracija za kreiranje junaka ovog filma.

Bilo jednom u Srbiji
foto: Promo

U leskovačkoj melodrami, sa elementima komedije, koja će vas sa sobom povesti na nostalgično putovanje yapažene uloge ostvarili su Dragan Boža Marijanović u ulozi Bureta, prvog pravog leskovačkog roštilj majstora, Andrija Stoilković,kao pomoćnik sinaeste Dineta, Jelena Mihajlović, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović i mnogi drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs