NE PROPUSTITE IH

Ne smete ih propustiti: 10 najboljih holivudskih trilera svih vremena!(VIDEO)

Ništa bez malo uzbuđenja! Upravo zbog toga smo za vas pripremili listu 10 najboljih holivudskih trilera. Smestite se udobno – odbrojavanje počinje!

Filmovi
Autor:

10. The Game

 

Žanr: triler, misterija, drama
Reditelj: Dejvid Finčer
Godina: 1997
Uloge: Majkl Daglas, Debora Kara Unger, Šon Pen
Ocena na IMDB-u: 7.8

 

Opis: Nakon što za rođendan dobija na poklon učešće u misterioznoj igri, uspešnom bankaru Nicholasu (Michael Douglas) svet se okreće naglavačke. On više ne zna šta je stvarno a šta igra, i kome može zapravo da veruje. Dobar i proveren triler koji vas neće ostaviti ravnodušne.

9. The Sixth Sense

 

Žanr: triler, misterija, drama
Reditelj: M. Night Shyamalan
Godina: 1999
Uloge: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette
Ocena na IMDB-u: 8.1

 

Opis: Nagrađivani dečiji psiholog Dr. Malkolm Krou (Brus Vilis) dobija za pacijenta mladog Kola (Haley Joel Osment). Kol tvrdi da može da vidi i da komunicira sa duhovima, ali kako provodi vreme sa njim doktor ima sve više razloga da misli da to nisu obične dečije fantazije. Ovim filmom, koji je i napisao i režirao, M. Night Shyamalan postaje svetski poznat. Napomena: Dobro pratite svaki detalj ovog filma.

8. No Country for Old Men

 

Žanr: triler, misterija, drama
Reditelj: Itan Koen, Džoel Koen
Godina: 2007
Uloge: Tomi Li Džons, Havier Bardem, Džoš Brolin
Ocena na IMDB-u: 8.1

 

Opis: Za vreme lova vijetnamski veteran nailazi na rezultate neuspešne trgovine drogom, i nalazi dva miliona dolara. On odlučuje da zadrži novac za sebe i ovim pokreće niz događaja koje vode do uzbudljive završnice. Ovaj neizvesni film braće Koen je nešto što ne treba preskočiti, a tome svedoče i četiri oskara koje je dobio.

7. Shutter Island

 

Žanr: triler, misterija
Reditelj: Martin Skorseze
Godina: 2002
Uloge: Leonardo DiKaprio, Emili Mortimer, Mark Rafalo
Ocena na IMDB-u: 8.1

 

Opis: Američki maršali, Edvard Daniels (Leonardo DiKaprio) i Čuk Auli (Mark Raffalo) istražuju nestanak ubice iz ludnice, odnosno iz zaključane sobe u ludnici, koji se odigrao bez ikakvog traga. Ubrzo će maršali doći do zaključka da se tu dešava nešto što im osoblje ne govori… Sjajan film Martina Skorsezea koji će vas na trenutke možda uplašiti, ali ćete se svakako pitati šta će se sledeće desiti.

6. Fight Club

 

Žanr: triler, drama
Reditelj: David Finčer
Godina: 1999
Uloge: Bred Pit, Edvard Norton
Ocena na IMDB-u: 8.8

 

Opis: Kancelarijski službenik (Edvard Norton) želi da promeni svoj monotoni život i upoznaje nestabilnog proizvođača sapuna Tyler Durden (Bred Pit) i sa njim oformljuje borilački klub (fight club). Na početku je to bio samo ventil da se izbaci višak energije i besa, ali ubrzo postaje nešto potpuno drugačije. Prvo pravilo ovog borilačkog kluba je: ne pričaj o borilačkom klubu. Prema tome, smestite se udobno i jednostavno ga odgledajte!

5. Rear Window

 

Žanr: triler, misterija
Reditelj: Alfred Hičkok
Godina: 1954
Uloge: Džejms Stjuart, Grejs Keli, Vendel Kori
Ocena na IMDB-u: 8.8

 

Opis: Nakon što polomi nogu, profesionalni fotograf L.B. ‘Jeff’ Jefris (James Stewart) je primoran da bude u kolicima dok se ne oporavi. Iz dosade on kreće da špijunira svoje komšije. On otkriva da se nešto čudno dešava, ali mu niko ne veruje, stoga će morati sam da pokuša da spreči potencijalno ubistvo. Kultni film, jednog od kultnih režisera koji su definisali ovaj žanr. Sam zaplet ovog filma je često prerađivan i korišćen kasnije u velikom broju serija.

4. Memento

 

Žanr: triler, misterija
Reditelj: Kristofer Nolan
Godina: 2000
Uloge: Gaj Pirs, Keri-En Mos, Dž Pantoliano
Ocena na IMDB-u: 8.5

 

Opis: Leonard (Guy Pearce) nakon velikog stresa u prošlosti gubi modućnost da pamti nove događaje. On na sve načine pokušava da se bori sa svojom bolešću a istovremeno da pronađe ubicu svoje žene. Ovo uspeva pomoću raznih tetovaža i polaroida. Odličan film sa nelinearnim tokom priče, koji će vam držati ali i tražiti od vas pažnju da bi ste ispratili celu priču.

3. Se7en

 

Žanr: triler, misterija, kriminalistički
Reditelj: David Finčer
Godina: 1995
Uloge: Morgan Frimen, Bred Pit, Kevin Spejsi
Ocena na IMDB-u: 8.6

 

Opis: Priča prati mladog detektiva Davida Milsa (Bred Pit) i Viliama Somerseta (Morgan Frimen), detektiva pred penzijom. U Nnjujorku dolazi do niza ubistava koje detektivi povezuju sa sedam smrtnih grehova. Na njima je da otkriju identitet ubice i pokušaju da spreče sledeće ubistvo. Instant klasik. Sa sjajnom glumom holivudskih zvezda kao što su Morgan Fremen, Bred Pit i Kevin Spejsi, nemate razloga da oklevate za ovaj film.

2. The Silence of the Lambs

 

Žanr: triler, drama, kriminalistički
Reditelj: Džonatan Demi
Godina: 1991
Uloge: Džodi Foster, Entoni Hopkins, Lorens A. Bonej
Ocena na IMDB-u: 8.6

 

Opis: FBI ima problema da reši serijal ubistava. Njihova najbolja nada je drugi serijski ubica – Hanibal Lektor (Entoni Hopkins), koji je iza rešetaka. Oni šalju mladu agentkinju Klaris Strling (Džodi foster) da ga intervjuiše i pokuša da izvuče kakvu god može informaciju. Mora da ste gledali ovaj film, koji je kod nas preveden kao Kad jaganjci utihnu. Ipak, uz sjajnu priču i neponovljivo predstavljanje kriminalnog genija od strane Anthonyja Hopkinsa, definitivno vredi pogledati ovaj film još koji put.

1. Vertigo

 

Žanr: triler, drama
Reditelj: Alfred Hičkok
Godina: 1958
Uloge: Džejms Stjuart, Kim Novak, Barbara Bel Gidis
Ocena na IMDB-u: 8.4

 

Opis: Džon Fergusonn (Džejms Stjuart) je policijski detiktiv, suspendovan zbog incidenta na dužnosti, nakon kojeg je razvio akrofobiju i vertigo (vrtoglavicu). Stari prijatelj ga moli da mu pomogne. Njegova žena se ponaša čudno i traži od njega da je prati i vidi šta se dešava sa njom. Ovo će ga dovesti u prilike gde će morati da se suoči sa svojim fobijama kako bi saznao isitnu. Jedan od najboljih filmova Alfreda Hitčkoka, poznatog kao kralja neizvesnosti, tako da je to i odlična preporuka i sjajan film da kruniše ovu listu.

Nadamo se da vam se dopada naš izbor najboljih holivudskih trilera, a ako smatrate da smo propustili neki od kultnih filmova ovog žanra, napišite nam u komentaru – uvrstićemo ga na našu narednu listu?

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...