Zanimljivosti sa snimanja

Činjenice sa snimanja legendarnog filma koje sigurno niste znali: Bejbi i Džoni se nisu podnosili!

Jedan od najpopularnijih filmova svih vremena zaradio je 215 miliona dolara na svetskim blagajnama!

Filmovi
Autor:
Činjenice sa snimanja legendarnog filma koje sigurno niste znali: Bejbi i Džoni se nisu podnosili!
Foto: Profimedia

Premijerno prikazivanje jednog od najpopularnijih filmova svih vremena Prljavi ples, u kome su glavne uloge tumačili Patrik Svejzi i Dženifer Grej, odigralo se pre pune 3 decenije!

Neke od činjenica o ovom legendarnom ostvarenju režisera Emila Ardolina, koji je zaradio 215 miliona dolara na svetskim blagajnama, osvojio Oskara i nekoliko Gremija, sigurno niste znali.

1. Patrik Svejzi i Dženifer Grej se nisu podnosili još od filma Red Dawn, pa su probna snimanja Prljavog plesa bila jako loša.

2. Kada je film tek počeo da se prikazuje, publika je toliko loše reagovala pa je zamalo objavljen samo na VHS-u.

3. Radnja filma se dešava u letnjim danima, ali je scena na jezeru snimana tokom meseca oktobra. S obzirom na činjenicu da je tada bilo toliko hladno, usne glumaca su poplavela, pa ni u jednom trenutku tokom filma nema krupnih planova njihovih lica.

Pre 30 godina Prljavi ples je postao hit: Nekoliko stvari koje niste znali o Bejbi i Džoniju! (FOTO)

foto: Profimedia

4. Tokom čitavog filma Svejzi i Grej su nosili kontrastne boje: ona vrlo svetle, a on uglavnom crnu ili druge tamnije boje.

5. Kultna rečenica iz filma "Nobody puts Baby in a corner" predstavljala je veliki problem. Patrik je, navodno, želeo da je izbaci iz scenarija jer mu se nije dopadala.

6. Dženifer Grej se do te mere plašila da vežba čuveno podizanje pa je njen prvi pokušaj istog bio pred kamerama.

7. Muzika iz tog filma jedna je od najprodavanijih u istoriji, zahvaljujući numerama She’s Like the Wind, koju je Svejzi komponovao i otpevao, kao i The Time of My Life, koja je 1988. godine dobila Oskara za najbolju filmsku numeru.

8. Dženifer Grej je u vreme snimanja imala 27 godina i bila je deset godina starija od lika Bejbi. Tokom audicije, imala je samo pet minuta da dokaže da može da igra mnogo mlađu devojku.

Možda niste znali: Ovi ljubavni filmovi su zasnovani na istinitim događajima! (VIDEO)

foto: Profimedia

9. Naslov filma smišljen je pre priče, koja je donekle bila bazirana na životu autorke scenarija Elenor Bergstin. Do njene 22. godine zvali su je Bejbi, znala je većinu plesnih pokreta, a bila je i odmaralištu u Katskilsu tokom 60-ih godina prošlog veka.

10. Val Kilmer je odbio da igra Džonija Kasla, a Bili Zejn, koji je bio sledeći na spisku, nije dobio ulogu jer nije plesao dovoljno dobro. Isto je važilo i zaSaru Džesiku Parker, koja je trebalo da glumi Bejbi.

11. Bejbi u jednom trenutku kaže Džoniju da je njeno pravo ime Frensis, prema prvoj ženi u američkoj vladi. Naime, Frensis Perkins je bila američka ministarka za rad od 1933. do 1947. godine. Na to mesto ju je, za vreme svog mandata, prvo postavio Frenklin Ruzvelt.

12. Scena u kojoj Džoni i Bejbi vežbaju, a ona se smeje dok on prelazi svojom rukom preko njene, nije bila u scenariju. To se desilo spontano, a reditelj je odlučio da je ostavi u filmu, jer je bila efektna.

13. Iako u toku filma jedva da su zaplesali, Bejbini roditelji, Keli Bišop i Džeri Orbah, bili su izuzetno cenjeni kao pevači i plesači u brodvejskim mjuziklima.

14. Film je ponovo emitovan u bioskopima 1997. godine, za šta je glavni krivac tok-šou Konana O’Brajana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs