Pristupačne cene ulaznica

29. Beogradski džez festival od 24. do 28. oktobra

Na svečanom otvaranju Džez festivala u Sava Centru, prvi put će nastupiti jedna od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandra Vilson
Događaji
02:42h Autor:
29. Beogradski džez festival od 24. do 28. oktobra
Foto: Reuters

Pod sloganom Sva lica džeza ovogodišnji 29. Beogradski džez festival koji će se održati od 24. do 28. oktobra u Domu omladine i Sava Centru predstaviće velikane savremene džez scene na 15 koncerata.

Uprkos krizi, 29. Beogradski džez festival trajaće dan duže, a cene ulaznica će ostati pristupačne, kako je najavio organizator festivala DOB.

Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava Centru pratiti za samo 100 dinara.

Na svečanom otvaranju Džez festivala u Sava Centru, 24. oktobra, prvi put će nastupiti jedna od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandra Vilson.

Svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, Vilson dolazi sa specijalnim programom Harriet Tubman & Cašandra Wilson present Black Sun, velikim hitom evropske koncertne jeseni.

Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne Afroameričke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afroamerikanaca u današnjem društvenom kontekstu.

Prve festivalske večeri, Beogradski džez festival će se priključiti proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a koji će na koncertu povodom jubileja nastupiti sa specijalnim gostom orkestra, jednim od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera Bertom Jorisom.

Na 29. Beogradskom džez festivalu biće 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Osim programa svečanog otvaranja 24.oktobra u Sava Centru, svi ostali koncerti održaće se u Domu omladine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs