Pristupačne cene ulaznica

29. Beogradski džez festival od 24. do 28. oktobra

Na svečanom otvaranju Džez festivala u Sava Centru, prvi put će nastupiti jedna od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandra Vilson
Događaji 29.09.2013. - 17:04h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Pod sloganom Sva lica džeza ovogodišnji 29. Beogradski džez festival koji će se održati od 24. do 28. oktobra u Domu omladine i Sava Centru predstaviće velikane savremene džez scene na 15 koncerata.

 

Uprkos krizi, 29. Beogradski džez festival trajaće dan duže, a cene ulaznica će ostati pristupačne, kako je najavio organizator festivala DOB.

 

Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava Centru pratiti za samo 100 dinara.

 

Na svečanom otvaranju Džez festivala u Sava Centru, 24. oktobra, prvi put će nastupiti jedna od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandra Vilson.

 

Svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, Vilson dolazi sa specijalnim programom Harriet Tubman & Cašandra Wilson present Black Sun, velikim hitom evropske koncertne jeseni.

 

Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne Afroameričke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afroamerikanaca u današnjem društvenom kontekstu.

 

Prve festivalske večeri, Beogradski džez festival će se priključiti proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a koji će na koncertu povodom jubileja nastupiti sa specijalnim gostom orkestra, jednim od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera Bertom Jorisom.

 

Na 29. Beogradskom džez festivalu biće 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Osim programa svečanog otvaranja 24.oktobra u Sava Centru, svi ostali koncerti održaće se u Domu omladine.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...