Veliki poduhvati za mladu zvezdu

Ispunio želju: Miloš Biković se vratio u pozorište

Mladi glumci vredno rade jer premijerom komada posvećenog legendarnoj Miri Stupici, 1. oktobra počinje 145. sezona u Narodnom pozorištu u Beogradu
Događaji
07:52h Autor:
Ispunio želju: Miloš Biković se vratio u pozorište
Foto: Damir Dervišagić

Milošu Bikoviću konačno se ispunila želja da ponovo zaigra u pozorištu!Zvezda filma Montevideo, bog te video dobio je glavnu ulogu Armana Divala u komadu Dama s kamelijama, čija je premijera zakazana za 1. oktobar u Narodnom pozorištu u Beogradu. Predstava je adaptacija romana Aleksandra Dime Mlađeg, u režiji Juga Radivojevića, a igra se u čast Mire Stupice. Glavnu žensku ulogu, Armanovu ljubavnicu Margaritu Gotije, dobila je Marija Vicković."Drago mi je što učestvujem u predstavi. Prija mi rad s Jugom i celom ekipom. Marija je divan partner. Nemam tremu jer smo još uvek daleko od premijere. Razmišljam samo o zadacima koji su ispred mene", kaže Biković.Ekipu koja radi na predstavi čine uglavnom mladi glumci. Oni se dobro zabavljaju pripremajući komad koji će otvoriti novu, 145. sezonu u Nacionalnom teatru. Miloša je nasmejala prozivka njegove koleginice iz predstave Kaline Kovačević preko društvenih mreža da je veliki štreber i da je svoje replike naučio napamet."Kad se na scenu postavlja neki klasik, nedopustivo je da glumci ne znaju tekst. Posebno kad se rade probe na sceni. Kalina nije ništa loše mislila pod tim štreber", objašnjava Miloš koji je sa svojim fanovima podelio neka idejna rešenja plakata za predstavu.

Mira Stupica najavila je dolazak na premijeru.

"Radujem se što ću ponovo posetiti Narodno pozorište, u kojem sam 1941. godine počela karijeru, a kasnije bila i dugogodišnji član", rekla je Stupica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs