Tradicija se nastavlja

Tešnjarske večeri od 9. do 18. avgusta

Po 27. put Valjevo će biti centar kulture tokom vrelih, letnjih dana, na tradicionalnoj, godišnjoj manifestaciji "Tešnjarske večeri"
Događaji
03:48h
Tešnjarske večeri od 9. do 18. avgusta
Foto: Wikipedia

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija Tešnjarske večeri održaće se u Valjevu, od 9. do 18. avgusta, najavili su danas organizatori.

"Tokom održavanja festivala, na više od 30 lokacija u gradu biće organizovano više od 100 programa, tako da će svaki posetilac pronaći nešto za svoju dušu", rekao je pomoćnik gradonačelnika i zamenik predsednika Saveta manifestacije Radojica Ristić.

Tešnjarske večeri, koje se održavaju 27. put, ove godine će otvoriti jedan od najuspešnijih učenika specijalizovanog odeljenja Valjevske gimnazije David Koprivica, koji je na republičkom takmičenju iz hemije osvojio srebrnu medalju i plasirao se na međunarodnu olimpijadu koja se održava u Moskvi.

"Želimo da afirmišemo sve naše mlade sugrađane koji postižu značajne rezultate iz oblasti nauke i na taj način promovišu svoj grad", istakao je Ristić.

Na otvaranju će svirati simfonijski orkestar Jele Mihajlović iz Beograda, uspešne violončelistkinje, porekom iz Valjeva, a na manifestaciji će nastupiti i rok grupa Neverne bebe koja će ovde obeležiti 20 godina postojanja, kao i sarajevska grupa Crvena jabuka, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

Umetnički direktor Tešnjarskih večeri Slađana Marković rekla je da će posetiocima biti ponuđene pozorišne predstave, prodajne izložbe, izložba fotografija, izložba starih zanata, promocija knjige, pozorišne predstave za decu i još mnogo raznovrsnih programa.

Organizatori manifestacije i učesnici su Centar za kulturu, Zavod za zaštitu spomenika , Narodni muzej, Internacionalni umetnički studio Radovan Mića Trnavac, Moderna galerija, KUD Abrašavić, Turistička organizacija Valjevo, Ustanova za decu predškolskog uzrasta, Kulturno prosvetna zajednica, Asmedija i Omni centar, Klub ekstremnih sportova HZM 014 i Udruženje poslovnih žena Eve .

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs