Najbolji muzički festival u Evropi

Dodatni vagoni do Novog Sada zbog Egzita

Ukoliko bude većeg interesovanja, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, Železnice Srbije će pojačavati broj vagona u redovnim vozovima, a razmotriće i mogućnost uvođenja vanrednog voza iz Novog Sada za Beograd poslednjeg dana festivala
Događaji
10:52h Autor:
Dodatni vagoni do Novog Sada zbog Egzita
Foto: Exit Festival

Zbog održavanja festivala Egzit, od 10. do 13. jula, ukoliko bude većeg interesovanja, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, Železnice Srbije će pojačavati broj vagona u redovnim vozovima. To javno preduzeće saopštilo je i da će razmotriti i mogućnost za uvođenje vanrednog voza iz Novog Sada za Beograd poslednjeg dana festivala, ukoliko se bude očekivalo značajnije povećanje broja putnika na toj relaciji.

Karta u drugom razredu putničkih vozova iz Beograda za Novi Sad košta 288 dinara u jednom smeru, a povratna je 460. Putovanje u drugom razredu putničkih vozova na relaciji Subotica - Novi Sad košta 384 dinara, a povratna karta je 614 dinara. Za brze vozove doplata je 100 dinara u jednom smeru, a za Inter siti 200 dinara.

Inače, organizatori zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi najavljuju da će 15. izdanje Egzita biti spektakularno, uz učešće velikog broja svetski poznatih zvezda, a po rečima direktora Egzita Dušana Kovačevića program ovogodišnjeg festivala će biti balansiran i u njemu će uživati i mlađe i starije generacije.

Jedno od glavnih obeležja programa biće to što će, na osnovu iskazane želje posetilaca prošlogodišnjeg Festivala, nastupati zvezde koje nisu nastupale na ovim prostorima.

"Otvaranje festivala sigurno će biti spektakularno. Potpisuje ga čuvena kreatorka i dizajnerka Es Dsvlin koja je bila zadužena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a u glavnoj ulozi na najvećoj festivalskoj bini biće čuveni Pet šop bojsi", izjavio je Kovačević.

On je rekao da trenutno najveće interesovanje publike vlada za program koji će biti održan u petak kada na glavnoj bini nastupaju Rudimental live, koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend, i Glorija Gejnor koja je već 35 godina "vlasnica" verovatno najvećeg hita svih vremena "I Will Survive".

U petak će na Dens areni nastupiti Carl Cox sa prijateljima, a na Fjužn stejdžu treba izdvojiti nastup Asian Dub Fondation.

U subotu će posetioci na glavnoj bini videti i čuti svetski poznati hrvatski duet "2Cellos", a nakon njih i Dejmona Alborna, jedno od najznačajnijih imena u današnjoj muzici, kao i jednog od najvećih di-džejeva na svetu Skrillex, dok će na Dens areni te večeri nastupiti Afrojack.

"U nedelju će na Mejn stejdžu nastupiti Hurts, jedan od najboljih novih bendova koji je poznat po spektakularnim nastupima baš na festivalima. Posle njih po prvi put u regionu nastupiće Suede koji su začetnici brit-popa i koji su jedna od ekskluziva ovogodišnjeg Egzita, dok će na Dens areni to veče obeležiti nastup Deep Dish", najavio je Kovačević.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs