Svečani defile na Trgu Republike

Ulični zabavljači, žongleri i akrobate otvorili 22. Belef

Na Svetski dan muzike nastupom uličnih zabavljača, žonglera i akrobata na Trgu Republike otvoren popularni Beogradski letnji festival, 22. Belef
Događaji
15:32h Autor:
Ulični zabavljači, žongleri i akrobate otvorili 22. Belef
Foto: Beta

Na Svetski dan muzike večeras je nastupom uličnih zabavljača, žonglera i akrobata na Trgu Republike otvoren popularni Beogradski letnji festival, 22. Belef. Bez zvaničnih govora predstavnika osnivača Belefa, Grada Beograda, neformalnim programom pred brojnom publikom otvoren je Belef na kome će pod sloganom Diši! Ne diši! do 15. jula biti predstavljeni programi 13 festivala. Čast da otvori ovogodišnji festival imao je festival uličnih zabavljača Baskerfest, besplatan festival za celu porodicu.

Na Trgu Republike publika svih generacija uživala je u žongliranju i akrobatici engleskog uličnog zabavljača Iana Ubitačnog, koji je vozio minijaturnu biciklu, jedino po meri malom pekinezeru, prolazio vešto vozeći ispod zapaljenog užeta uz duhovite komentare. Na drugom festivalskom punktu prolaznike u Knez Mihailovoj ulici zabavljali su Čovek Leoprad, zabavni komedijaš i žongler, Maurangas koji se predstavio kao zabavni muzičar koji kombinuje cirkus i pozorište kako bi izmamio osmehe publike. Oto il Basoto je pravio neverovatne trikove sa balonima, a klovn Emiliano Alesi zabavljao je publiku smešnim gestovima, na rukama je vešto hodao zabavljač iz Srbije Vladimir Velimirov, sa fudbalskom loptom žonglirao je Filipino, a nastup sa lutkama imao je Predrag Vulović.

Baskerfest na Belefu trajaće do 23. juna a svi su programi besplatni. Belef je otvoren jednim od 13 festivala, do kraja Beograđani i posetioci Beograda na festivalu festivala moći će da prate programe Kratkog metra, Belgrade Tango Encuentro-a, Festivala koreografskih minijatura, Krokodil festivala, Ring Ring-a, Sedam veličanstvenih, Supernatural festivala. Programi će se održavati na tri lokacije - Trg Republike, dvorište Pete beogradske gimnazije i Ada Huja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs