U susret Beogradskoj nedelji umetnosti

Beogradska nedelja umetnosi ove godine održaće se po treći put, u periodu od 28. juna do 7.jula na nekoliko lokacija u Beogradu
Događaji 18.06.2013. - 15:56h Autor: Tanjug

Bogat, kvalitetan i raznolik program ove godine privukli su veliki broj mladih umetnika, ali i onih koji to žele u budućnosti da budu.

 

Edukativni program koji se sastoji iz 16 besplatnih radionica i tribine o javnom zdravlju biće održan u Domu omladine i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, javnim ustanovama kulture koje su i ove godine podržale ovu manifestaciju, navodi se u saopštenju organizatora.

 

Ovogodišnji prateći program znatno je sadržajniji u odnosu na prethodne dve godine, i to potvrđuje kvalitet i prepoznatljivost Beogradske nedelje umetnosti.

 

U okviru pratećeg programa biće organizovana modna revija "Young Walk" na kojoj će svoje radove predstaviti 10 mladih modnih dizajnera, izložba "SHONSKI" mladih umetnika Vanje Seferović i Stefana Kneževića, filmski program "Beograd na krov" kao i bogat muzički program.

 

U saradnji sa udruženjem ekstremnih sportova "JC", biće organizovano regionalno takmičenje u ekstremnim sportovima sa ciljem promovisanja "street kulture". Pored ovog programa, prateći program čini i zajednička interaktivna izložba BNU-a i kompanije Red Bull koja će biti kulturne potrebe i navike.

 

Ovaj program podržan je od strane predškolske ustanove "Dečiji dani", Francuskog instituta, Gete insituta, Dečijeg kulturnog centra, pozorišta Duško Radović kao i od strane mnogih drugih kulturnih institucija.

 

Organizaciju Beogradske nedelje umetnosti ove godine finansijski su podržali gradska opština Stari grad, gradska opština Palilula, Kancelarija za mlade grada Beograda, UK Parobrod i kompanija Red Bull.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...