Pobrinite se sami za nezaboravne uspomene

Dočekajte 2014. u prelepoj Španiji!

Ako još razmišljate kuda za najluđu noć, poslušajte naš savet i posetite zemlju koride, flamenka i vrele krvi
Destinacije 20.11.2013. - 19:20h
Foto: Shutterstock
1 / 3 Foto: Shutterstock

Da naziv Kraljevina Španija nije slučajan, pokazuje magija kojom plene Barselona i Madrid. Ne samo da ćete se u ovim gradovima osećati kraljevski, već ćete uživati u gostoprimstvu temperamentnih Španaca i njihovoj bogatoj kulturi.

 

 

Dragulj Evrope - Barselona

 

Ovaj grad ima velike zone rezervisane isključivo za pešake (ukupno oko 130 hektara), što je jednako površini 260 fudbalskih terena. Ako se zateknete u Barseloni, sigurno ćete zavoleti pešačenje.

 

Antonio Gaudi smatra se jednim od onih arhitekata koji su ovde ostavili neizbrisiv pečat na građevinama. Njegova Sagrada familija, katolička crkva, počela je da se gradi 1882. godine, a ni sada, dugo nakon smrti arhitekte, još nije završena - procenjuje se da će izgradnja trajati jos najmanje 15 godina.

 

 

Kad se nađete tamo, obavezno prošetajte Bulevarom La Rambla, gde je običaj da pozirate uličnim umetnicima, uživajte u šoljici kafe ili kupite cveće. Ovde je uvek živo, bilo da je dan ili noć.

 

Burne smene mnogobrojnih vladara ostavile su veliko istorijsko nasledstvo, koje ovoj prelepoj zemlji donose ogromnu posećenost. Skoro u svakom gradu tirusta će naći građevine iz rimskog perioda, islamske palate i džamije i srednjovekovne tvrđave. Kao takva, Španija privlači i godišnje ugosti više od 50 miliona turista.

 

A zašto će vas neverovatan Madrid osvojiti na prvi pogled pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...