Kao iz bajke

Od ovih prizora ćete ozdraviti: Najšareniji gradovi na svetu! (FOTO)

Uplovite u pravu terapiju bojama
Destinacije
14:30h Autor:
Od ovih prizora ćete ozdraviti: Najšareniji gradovi na svetu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Da li se i vama desilo da na nekom putovanju, ili čak u sopstvenom gradu, ne prometite neku fantastičnu fasadu ili prizor, koji prepoznate tek kada ga vidite kod nekoga na slici? Nama jeste, a za to postoji i razlog, piše Elle.rs.

Naime, naša opsesija tehnologijom postaje problem, pogotovo kada putujemo.

Često smo toliko zauzeti pokušajima da čitavo iskustvo zabeležmo da su nam oči konstantno prikovane za ekran telefona, gledamo u mape, apdejtujemo Instagram i proveravamo na internetu gde da ručamo.

Međutim, činjenica je da neizbežno propuštamo prelepe prizore, poput fatastičnih grafita koji neretko spadaju u prava umetnička dela, fasade šarmantnih radnji ili slatke kućice.

Spremite se za beg od tehnološke zavisnosti u jednu ozbiljnu terapiju bojama sa svih strana sveta!

1. Rua Luis de Camoes, Agueda, PortugalijaPortugalija je poznata po jakoj vrućini tokom leta, na granici nepodnošljivosti. Godišnji Umbrella Sky projekat radi na tome, uz pomoć stotina kišobrana okačenih na žice koji pokrivaju nekoliko uličnih blokova. Počnite da planirate svoj put već sada, i saznajte za kad je planirana sledeća instalacija.

Odlična klima, ukusna hrana, prelepa arhitektura: Ovaj grad je top destinacija godine! (VIDEO)

A post shared by K I R A (@kira_de_queira) on Jul 10, 2016 at 8:01am PDT

2. Rue Targui, MarokoPlavi Grad u Maroku je tako zabačen da je bio odsečen od ostatka sveta skoro čitav milenijum. Zašto je tako plav? Za akvamarin boju kažu da odbija komarce, ali čak i da nije tako, obezbeđuje neverovatne scene za fotografisanje.

A post shared by Hamid Rahali (@midolife) on Aug 1, 2017 at 5:06pm PDT

3. Balat, IstanbulNekada stara Jevrejska četvrt Istanbula, danas je Balat nastanjen daleko raznovrsnijim narodnostima. Lako je provesti sate u lutanju kroz staru arhitekturu, diveći se zapuštenim žutim i roze zgradama ukrašenim jarkim crvenim i zelenim zavesama, sve to ispod plavetnog neba.

Najlepše italijanske rivijere: Mesta koja oduzimaju dah! (FOTO)

A post shared by Akif Turan (@akif_turan) on Aug 2, 2017 at 12:57am PDT

4. Rio de Žaneiro Umetnici Žeroen Kulhas i Dre Urhan stvaraju društvenu umetnost farbajući čitave kvartove širom sveta. 2010. godine su favelu u Rio de Janeiru pretvorili u gigantsko platno. Uz pomoć lokalnih mladih, transformisali su domove favele Santa Maria u dugu šarenih zraka.

5. San Francisko, Kalifornija, SADAko ste ikada maštali o tome da živite u Viktorijanskoj vili roze boje, San Francisko je mesto na kom su najbolje šanse da vam se taj san ostvari. Painted Ladies su jedan od najprepoznatljivijih obojenih prizora u gradu, ali su jarke boje vidljive gde god se zaputite.

Misterija Bermudskog trougla postala još veća: Čudno ostrvo izronilo iz vode!

A post shared by BK Dave (@bk.dave) on Aug 1, 2017 at 11:21pm PDT

6. Stari San Huan, PortorikoNećete naći nijednu nijansu ponovljenu dva puta u ovom komšiluku od sedam blokova. Palmino drveće dodaje odlučnu karipsku crtu šarmantnoj staroevropskoj arhitekturi, u kojoj se nalaze neki od najboljih restorana i klubova San Huana.

A post shared by Osqui (@osqui1) on Aug 1, 2017 at 4:30pm PDT

7. La Boka, Buenos AiresU ovom delu La Boke su iskorišćene maltene sve dostupne boje znane čoveku. Ceo kraj je izgrađen od otpada sa okolnih brodogradilišta, a tu spadaju i viškovi boje kojima su stanovnici napravili ovaj vizuelni užitak.

Mesto gde se diše najsvežiji vazduh, nema gužve i cene su niske: Ovde ćete se stvarno odmoriti!

8. Pročida, ItalijaOvo maleno ostrvo je prepuno domova boje slatkiša na pozadini plavog Mediterana.

A post shared by MEDMAR (@medmar_navi) on Aug 1, 2017 at 8:38am PDT

9. Santorini, GrčkaOvo malo ostrvo na jugoistoku Grčke poznato je po svojim plavim krovovima i izbeljenom arhitekturom, predivnim zalascima sunca i naravno odličnoj grčkoj hrani.

Srbi sve češće letuju ovde: Mesto gde duša i telo nalaze mir! (FOTO)

10. Bo-Kap, Kejptaun, Južna AfrikaBo-Kap je bio jedan od originalnih centara malajske kulture, a danas je jedan od najmodernijihi najskupljih komšiluka sa puno restorana i vinskih barova.

A post shared by picsieb photography (@picsieb) on Aug 1, 2017 at 12:37pm PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs