Neverovatna priroda

Smaragdno ostrvo divnih plaža i dobrih ljudi: Dijamant Egeja, omiljena srpska destinacija! (VIDEO)

Najsevernije grčko ostrvo neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Nazivaju ga još i "šuma koja pluta", zbog neverovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka
Destinacije
21:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Ostrvo dobrih ljudi, neverovatne prirode, predivnih peščanih plaža, maslinjaka, borovih šuma, restorana, meda, voća, slatkiša i čuvenog grčkog vina.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tasos - najsevernije grčko ostrvo neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Nazivaju ga još i "šuma koja pluta", zbog neverovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka. Ostrvo je poznato po svojim peščanim plažama, bezbrojnim uvalama i izuzetno blagoj klimi.

 

Najveća i najpopularnija je Zlatna plaža, kristalno čistog peska i tamno plavog mora. Tasos pored nekoliko većih plaža nudi mnoštvo malih i praktično neobeleženih plaža koje su idealne za avanturiste i istraživače.

 

Zemlja dobre energije i najbolje medicine: Sve što niste znali o Kubi! (FOTO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glavni grad Limenas je najveća luka i administrativni i kulturni centar ostrva. U njemu će posetioci naći sve što ih zanima, hotele, prodavnice, restorane, kafiće. Gostoprimljivi grčki meštani, netaknuta priroda i seoska arhitektura melem su za sve goste. Na lokalnim pijacama potražite med, slatkiše, voće, maslinovo ulje.

 

Mikonos, omiljeno mesto poznatih: Prelepi grčki dragulj koji mami uzdahe! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Posetite i drugi po veličini grad, Limenariju i pećinu ispod Palatakija i plažu rudara sa napuštenim rudnikom. Veliki izbor hotela, taverni, restorana ispuniće zahteve najprobirljivijih gostiju. Ono što svakako treba da obiđete tokom boravka na Tasosu su: Makrijamos, Potos, Skala Potamija, Paradise Beach. Motor ili kola obavezno iznajmite da biste obišli celo ostrvo.

 

Srbi sve češće letuju ovde: Mesto gde duša i telo nalaze mir! (FOTO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tasos je idealna prilika za odmor, ne samo za telo, nego i za dušu. Uživajte! Ostrvo Tasos idealno je za mlade, ali i za porodice sa decom.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smaragdno ostrvo, zeleni dijamant Egeja, šuma koja pliva, samo su neki od naziva za čarobno grčko ostrvo Tasos. Tasos očarava već prilikom prvog susreta svojom gotovo netaknutom prirodom.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada stupite na njegovo tle shvatićete da ne postoji dovoljno reči kojima bi se opisala lepota peščanih plaža i mora, čije se boje prelivaju od svetloplave do tamnozelene.

 

Kako nas more leči: Zbog ova 3 čudesna efekta svi se vraćamo preporođeni!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Svetski poznate plaže kao što su: Aliki, Makrijamos, Akti, Pefkari, Tripiti... očaraće vas svojom lepotom.

 

 

Ostrvo 100 plaža

 

Tasos se preporučuje mladima, željnim provoda u bogatom noćnom životu Limenasa, Potosa, ali i porodicama s decom koji svakog dana mogu da otkrivaju nove plaže, a Tasos ih ima oko 100. Sve ovo možda može da zvuči pretenciozno, ali samo onima koji Tasos do sada nisu posetili. Ako spadate unjih, vreme je da ispravite grešku.

 

Biser u kamenu Boke Kotorske: Perast svake godine privlači putnike željne lepote i mira! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...