Jedan od najromantičnijih restorana na svetu

Magija: U Zanzibar na večeru iz bajke (FOTO)

Do ovog jedinstvenog mesta za vreme plime ne može se doći peške, zbog čega je postalo prava turistička atrakcija
Destinacije
10:00h
Magija: U Zanzibar na večeru iz bajke (FOTO)
Nesvakidašnje... Za vreme plime okean se penje skoro do vrata restorana
1 / 8

Kao u bajci! Smešten na sedam metara visokoj steni i sa svih strana okružen Indijskim okeanom, koji se za vreme plime popne i 4,5 metara, restoran „Rok“, koji je otvoren prošle godine, pruža fantastičan pogled na kristalno čisto more i daje osećaj potpune izolacije od ostatka sveta.

Plima i oseka

Ovo neverovatno mesto u istočnoafričkom Zanzibaru dokaz je da je lokacija zaista važna da bi neka turistička atrakcija bila posećena.

Iako je za vreme plime do njega nemoguće doći peške, jer je smešten na usamljenoj steni usred mora, gosti mogu da doplivaju ili, ako je oseka, da došetaju. Pošto se posetioci najčešće zadrže do kasno uveče, kad ponovo počinje plima, ljubazno osoblje ih brodićem preveze do obale.

Ovaj restoran, koji najviše podseća na kolibu, izgrađen je od rustikalnog lokalnog materijala, a unutrašnji deo ima i prelepu terasu sa ukupno 45 mesta.

Hrana direktno iz mora

Vlasnik je lokalni ribar, koji gostima svakodnevno priprema hranu koja je ulovljena samo nekoliko metara od kuhinje, poput ribe, hobotnica i školjki, koristeći ukusne autentične recepte sa svim lokalnim sastojcima. Restoran nudi i veliki izbor vina kako bi ugođaj bio potpun!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs