Nadomak Beograda

Najlekovitija voda u Srbiji: Čudesni izvor na Divčibarama pomaže lečenju celog tela!

Prava blagodet je što je voda puna magnezijuma, koji povoljno utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu, opšte stanje organizma, kaže profesor dr Dejan Milenić
Destinacije 06.06.2017. - 12:11h Autor: Novosti.rs
Foto: Profimedia

U centru Divčibara, nadaleko poznate vazdušne banje, pronađena je voda visokog kvaliteta, toliko bogata magnezijumom, kakva, tvrde stručnjaci, nigde u Srbiji ne postoji! Kvalitet je toliko dobar da voda odmah iz bušotine može da se flašira, pišu Novosti.rs.

 

To su utvrdili stručnjaci Rudarskog-geološkog fakulteta u Beogradu, koji su na zahtev Direkcije za izgradnju Valjeva, obavili istraživanje na Divčibarama. Otkrivene su dve bušotine koje mogu da zadovolje potrebe za vodom u tom vodećem turističkom centru valjevskog kraja.

 

"Prava blagodet je što je voda puna magnezijuma, koji povoljno utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu, opšte stanje organizma", kaže profesor dr Dejan Milenić sa Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, šef Centra za obnovljive vodne energetske resurse.

 

Beograđanka otišla da prespava na Ostrogu: Ono što se tamo dešava noću, pamtiću do kraja života!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na srpskom tržištu nema prirodnih voda koje sadrže toliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama. Voda je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu.

 

Malenić ističe da voda na tom izvorištu neprekidno teče, nije u sistemu vodovoda, niti je hlorisana, tako da svi koji borave na Divčibarama obavezno bi trebalo da je piju. Stene od kojih je formiran planinski masiv na kom su Divčibare pune su minerala magnezijuma, pa odatle toliko kvalitetna voda.

 

"Vode koje se u njima formiraju praktično su u grupi najlekovitijih i najboljih koje mogu da se piju", kaže Malenić.

 

"Tu, naravno, mislim na obične vode, ne na magnezijumske kakve postoje na tržištu, a koje su opterećene ugljen-dioksidom. To nije slučaj sa divčibarskom vodom, koja može da se pije neograničeno", zaključuje on.

 

Srpski gradić sa najviše jezera: Ovde ćete se provesti lepše nego u Veneciji! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...