Nešto drugačije

Aktivan letnji odmor na planinama Srbije

Turisti željni adrenalina mogu da uživaju na Kopaoniku i Zlatiboru u sadržajima poput zip-lajna, tjubinga i boba
Destinacije
10:44h
Aktivan letnji odmor na planinama Srbije
Foto: Shutterstock

Ukoliko ove godine niste otišli na more, nemojte očajavati!

Uvek možete da skoknete do neke od naših planina i nadišete se čistog vazduha, koji će učiniti da se osećate kao ponovo rođeni. Činjenica je da su Kopaonik i Tornik na Zlatiboru postali atraktivne turističke destinacije i u toku letnje sezone, što potvrđuje i veliki broj turista.

Svi posetioci imaju priliku da uživaju u aktivnom odmoru na planinama, a od ove sezone i da probaju nove adrenalinske sadržaje, poput zip-lajna, tjubinga i boba na šinama, koji će biti dostupni od avgusta.

"JP Skijališta Srbije sistemski ulaže u razvoj planinskih centara i želja nam je da se tendencija rasta posetilaca tokom zimske sezone prenese i na letnji period jer planine imaju šta da ponude i tokom leta. Turistima, zajedno s hotelijerima i ugostiteljima, nudimo aktivan odmor, a brojni sadržaji i novine omogućavaju da planina živi i bude interesantna svih 365 dana u godini", kaže Dejan Ljevnaic, direktor Skijališta i dodaje da će nastaviti s ulaganjima u domaće planine.

Zip-lajn - panoramski užitak

Zip-lajn predstavlja pravi adrenalinski užitak. Dostupan je u skoro svim planinskim centrima širom sveta, a prvi je postavljen na Kopaoniku. Za one koji još nisu imali priliku da probaju ovakav vid zabave, zip-lajn nudi mogućnost da se uz pomoć postavljene sajle preleti s jedne strane na drugu, uz poseban panoramski užitak.

Tjubing - spuštanje u gumama

Za ljubitelje sankanja tu je tjubing, koji podrazumeva uživanje u spuštanju u velikim gumama niz posebno postavljenju podlogu.

Bob na šinama - sanke na šinama

Bob na šinama predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje. Instalacija je opremljena specijalnim sankama pričvršćenim na šinski sistem, koje mogu koristiti odrasli i deca u pratnji roditelja na dvosednim sankama. Bob na šinama biće prva ovakva instalacija u ovom delu Evrope.

Biciklizam - žičarom uzbrdo

Ljubitelji biciklizma na raspolaganju imaju staze koje se prostiru na različitim podlogama i prilagođene su svim uzrastima i kategorijama biciklista. Na Kopaoniku dužina staze za planinski biciklizam iznosi sedam kilometara, na Torniku je ruta duga 20 km, dok na Staroj planini postoje četiri staze dužine 2,6 km na prirodnoj podlozi između ski-staza i žičara, na lokaciji Jabučko ravnište.

Takođe, tu su i žičare prilagođene za prenos bicikala, a kao i prethodnih godina u saradnji s Nacionalnim parkom organizuju se i pešačke ture s licenciranim vodičima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs