Prave geografske atrakcije

Dragi, kupi mi ostrvo: 13 prelepih privatnih ostrva na prodaju, ako ste milioner (FOTO)

Ako želite da živite kao bogati i slavni, ovo su ostrva za vas, ali samo ako imate dosta dubok džep. U suprotnom, vredi pogledati fotografije ovog raja na Zemlji

Destinacije
14:14h Autor:
Dragi, kupi mi ostrvo: 13 prelepih privatnih ostrva na prodaju, ako ste milioner (FOTO)
Foto: Shutterstock

Bahami, Karibi, Filipini, Španija i Grčka već su same po sebi savršene destinacije, ali ono što ih čini još atraktivnijim su privatna ostrva na prodaju. Ako želite da živite kao bogati i slavni, ovo su ostrva za vas, ali samo ako imate dosta dubok džep. U suprotnom, vredi pogledati fotografije ovih sjajnih mesta na zemlji.

1. French Château - Zamak ostrvo, Francuska

Romantični zamak iz dečijih bajki sada je na prodaju - i nalazi se na ostrvu. Ova tvrđava iz 12. veka jedna je od najvrednijih francuskih spomenika, nudi apsolutni luksuz 21. veka - drvene mostove, polirane hrastove podove, spavaće sobe, velike granitne kamine, gotičke plafone i umetnička dela. U okviru svojih zidina čuva bogatu istoriju.

2. San Jose Island - Biserno ostrvo, Panama

San Jose je pravi tropski raj. Ostrvo je praktično samoodrživo - samo govedina i salata moraju da se uvoze. Agenti tvrde da je ono "manje kao ostrvo, više kao zemlja za sebe". Ovaj gigant ima preko 11.000 hektara šume, koja predstavlja veličanstven dom za preko 100 vrsta ptica. Njegova cena iznosi 180 miliona dolara, a obuhvata i 57 zapanjujućih plaža, 50 milja puteva i privatni resort.

OVDE pogledajte kako izgleda prava bajka na vodi - Amsterdam!

3. Fladda‐Chùain, Skaj

Fladda‐Chùain je deo udaljenog arhipelaga ostrva na prodaju, severno od poluostrva Trotternish. Nenaseljenih 50 hektara zemljišta trenutno predstavlja pravi raj za ptice. Ima zanimljivu istoriju, a jedan od najinspirativnijih delova je ruševina nekadašnje kapele. Cena je 97, 450 dolara.

4. Cave Cay, Bahami

Agenti su ovo privatno ostrvo na Bahamima okarakterisali kao "jedno od najlepših mesta na svetu". Ovaj potpuno netaknuti raj trenutno je jedno od najskupljih privatnih ostrva na tržištu. Njegova cena iznosi neverovatnih 110 miliona dolara.

OVDE pogledajte kako izgleda bazen vredan dva miliona dolara - fascinantno!

5. Isla Centinela, Spain

Ovaj španski dvorac iz 1920. godine okružen vodom udaljen je od Madrida samo sat vremena i ima divan pogled sa svojih zidina na okolni pejzaž. Cena je 3.5 miliona evra, a u nju je uključeno i 10.000 kvadratnih metara zemljišta koji čine ostatak ostrva i privatni mol, tako da novi vlasnik može doći i otići brodom.

6. Shelter Island, Montana

Ova veličanstvena imovina trenutno je najveća privatna kuća u Montani. Nalazi se na jezeru Flathead, jednom od tri najčistija na svetu. Petokrevetna rezidencija sa neverovatnim pogledom na jezero i šumu vredi 59,5 miliona dolara.

7. Taiaro Atoll, Francuska Polinezija, Tihi okean

Taiaro Atoll je više-manje savršen krug, tako da će vlasnik ovog jedinstvenog ostrva moći da šeta duž bele peščane plaže oko sopstvene lagune. Zemljište je skoro u potpunosti prekriveno vegetacijom, a cena iznosi 6,9 miliona dolara.

OVDE pogledajte 15 fenomenalnih vodopada širom sveta - raj za oči i dušu.

8. Dumunpalit Island, Filipini

Ovaj vulkanski kamen i crveno-mermerno ostrvo je prava geografska atrakcija. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima, a poznatije je kao Ostrvo Kornjača, zbog visokih vulkanskih kula sa oba kraja koja pomalo liče na peraja. Sa ovog ostrva se pruža sjajan pogled na tirkizno plavu vodu i beli pesak. Njegova cena je 3,4 miliona dolara.

9. Buck Island, Britanska Devičanska ostrva

Ovo ostrvo se nalazi na južnoj obali Tortola, na Karibima. Glavna rezidencija ima sedam spavaćih soba, unutrašnje spiralno stepenišete i panoramski pogled preko kanala Sir Francis Drake. Cena na upit.

10. Bird Cay, Bahami

Sa svojim prelepim peščanim plažama, kristalnom vodom, pogledom na okean, nežnim povetarcem i savršenim palmama, Bird Cay podseća na slavno ostrbo iz Robinzon Krusoa. Pravo je mesto za ronjenje i jedrenje. Njena cena je 5,5 miliona funti.

10 fenomenalnih mesta za koja niste znali ni da postoje - OVDE pogledajte i uživajte u prizoru.

11. Triniti ostrvo, Grčka

Ako želite da živite kao bogati i slavni, onda je Triniti ostrvo za vas. Ovo prelepo grčko ostrvo nalazi se blizu Atine. Ima bogatu istorijsku prošlost, obilje raskošne vegetacije, uključujući i 350 stabala maslina, pistaća, bora i čempresa, kao i širok spektar voćki.

12. Mermaid Estate + pola Illaundrane ostrva, Irska

Ova okeanska rezidencija u svom vlasništvu ima pola od 26 hektara ostva. Glavna i gostinjska kuća obnovljene su 2008. godine, a poseduju biblioteku, atrijum, perionicu za veš, teretanu i poslovni prostor. Cena iznosi 2,95 miliona evra.

13. Katsonisi, Grčka

Ostrvo se nalazi nedaleko od obale Paksosa i blizu Mogonisa, a njegova površina iznosi preko 25 hektara, a obuhvata i 18.000 kvadratnih metara zemljišta na kome može da se gradi i dozvolu za vile od 380 metara kvadratnih. Ostatak ostrva je prekriveno šumom, a krunisano je malom crkvom koja datira još iz 1686. a posvećena je Svetom Spiridonu. Cena je 5 miliona funti, prenosi The Telegraph.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs