Magično ostrvo idealno za ljubitelje romantike

Irska: Srednjovekovna bajka u zelenom

Nekada se čini kao da je Irska bila inspiracija Voltu Dizniju za sve crtane filmove, u kojima dvorci i zelenilo oduzimaju dah, baš kao i na ovom britanskom ostrvu, gde magija postaje stvarnost
Destinacije
17:10h
Irska: Srednjovekovna bajka u zelenom
Foto: Shutterstock

Posetioci ovog britanskog ostrva su saglasni u jednom - u Irskoj postoji više nijansi zelene boje, nego u bilo kom drugom mestu u svetu. Ipak, Irska nije prepoznatljiva samo po tome, već je turistima jedinstvena zbog svog poznatog piva, viskija i bogatstva keltske kulture.Razuđena i stenovita obala, čarobni vrtovi i spektakularni pejzaži ovo ostrvo čine pravom bajkom. Pored prirodnih lepota, tamo se nalaze i velelepne građevine, poput dvoraca, zamkova i tvrđava. Dovoljno da se osetite kao glumci nekog srednjovekovnog filma ili kao zalutali putnici kroz kapije vremena, koji su otišli u daleku prošlost. Odlazak u ovu prelepu zemlju je nezaboravno putovanje kroz istoriju, začinjeno brojnim legendama koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Deo grada pored reke... Dablin
Glavni grad Republike Irske,
Dablin , smešten je
u zalivu na Irskom moru . Njegova najveća znamenitost je
katedrala Sent Patrik
, sa bogato dekorisanim enterijerom, koja je sagrađena u gotskom stilu početkom 12. veka, a u njoj je čuveni kompozitor Hendl komponovao svoje najpoznatije delo „Mesija“. Triniti koledž najstariji univerzitet u Irskoj Oskar Vajld i Semjuel Beket. Merion trg najveći evropski park Feniks, Ulicu Grafton, jednu od najskupljih šoping-zona na svetu, Templ bar, četvrt pabova i zabave, Nacionalni muzej i čuvenu Ginis pivaru osnovanu davne 1759, koja je ujedno i najposećenija atrakcija Dablina.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs