ODMOR ZA DUŠU

OVO JE NAJČISTIJA PLAŽA U GRČKOJ: Srbi poludeli za njom (Foto)

Jedna od najčistijih plaža na Kasandri.

Destinacije
21:24h Autor:
OVO JE NAJČISTIJA PLAŽA U GRČKOJ: Srbi poludeli za njom (Foto)
Foto: Shutterstock

Ove sezone srpski turisti sve češće na Guglu pretražuju plažu Sani na Halkidikiju, a fotografije belog sitnog peska i tirkizno plave vode su sigurno jedan od glavnih razloga zbog kog ova plaža treba da se nađe na vašoj listi letnjih destinacija.

Plaža Sani većim delom pripada luksuznom hotelskom kompleksu Sani Resort, a u pitanju je jedna od najlepših plaža na Kasandri, sa belim peskom, plićakom i tirkiznim morem.

Plaža Sani nalazi se 45 km južno od Poligirosa i 10 km od sela Nea Fokea.

Sani Plaža
foto: Profimedia / Ilustracija

Ova plaža je nagrađivana Plavom zastavom za svoju čistoću, a duž obale je dug drvored koji posetiocima pruža lep hlad i stvara opuštajuće okruženje.

Sani je dobro organizovano odmaralište sa modernim sadržajima i mnoštvom mogućnosti smeštaja.

Jedini deo koji je na raspolaganju posetiocima koji nisu gosti kompleksa nalazi se ispred kafića Anemos.

Sani Plaža
foto: Profimedia / Ilustracija

U ovom delu je često gužva, posebno vikednom kada dolaze Solunjani. Predviđen je i prostor za posetioce sa sopstvenom opremom. U sezoni se parking mesto plaća 20e, a uključuje i ulaznicu za kompleks, a besplatno parkiranje moguće je na 400-500m od plaže.

Sani Resort vredi posetiti, prošetati se uređenim parkom, posetiti crkvu i luksuznu marinu, okupati se na zaista divnoj plaži. Na plaži Sani vas očekuje i lep zalazak sunca.

Sani Plaža
foto: Profimedia / Ilustracija

Na ovoj plaži se često organizuju festivali, a i neke ekološke aktivnosti koje se održavaju leti, posebno na Dan zaštite životne sredine, kada se održavaju seminari kako bi se ljudi informisali o važnosti održavanja plaža čistim.

Okolina plaže Sani je posebna i ima neke retke vrste flore i faune.

U nastavku plaže Sani se nalazi plaža Simantro. Lepa je zbog guste šume u zaleđu i odsustva bilo kakve buke i saobraćaja. Peščana je, sa plićakom i pogodna za decu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs