Vredi probati

Feng Šui saveti za prijatan odmor: Privucite pozitivnu energiju na putovanju!

Ukoliko ostavite dom u neredu, privući ćete takvu energiju za vreme putovanja. Sa sobom ponesite neki predmet iz stana - to može biti omiljena mirisna sveća ili nešto slično
Destinacije
11:30h Autor:
Feng Šui saveti za prijatan odmor: Privucite pozitivnu energiju na putovanju!
Foto: Shutterstok

Već ste upoznati sa tim kako se Feng Šui koristi kod uređenja stanova ili prostorija, ali da li ste znali da se njegovi principi mogu iskoristiti i za privlačenje pozitivne energije tokom odmora? U nastavku sledi nekoliko Feng Šui saveta koji će "otvoriti vrata" pozitivnim stvarima, kako biste dugo očekivani odmor iskoristili najbolje što možete.

Pre putovanjaNe pozivajte haos na odmor ostavljajući ga iza sebe. Ukoliko ostavite dom u neredu, privući ćete takvu energiju za vreme putovanja. Ona se može manifestovati u obliku problema sa hotelskim sobama, problema sa avionskim letovima i slično.

Kako biste osigurali ugodan odmor, u napred pripremite svoj dom za povratak. Posebnu pažnju obratite na kuhinju. Bacite sve ostatke hrane i obavezno iznesite smeće. Smeće bilo koje vrste umanjuje i usporava protok energije.

Ako ćete biti odsutni više od nedelju dana, zamolite nekog da se brine o vašim biljkama i redovno provetrava prostorije.

Na putuJedino ukoliko ostavite sve obaveze kod kuće, putovanje može biti promena koja vam je potrebna. Većini ljudi promena na neki način puni baterije. Ali takođe, svaka promena zahteva usvajanje novih navika, što može ponekad da bude stresno. Sledeći Feng Šui saveti bi trebalo da pomognu minimalizovanju stresa i kreiranju unutrašnjeg mira.

Sa sobom obavezno nosite sliku svog doma i porodice. To će vam pomoći da zadržite energetsku vezu sa domom i onima koje volite.

Ponesite sa sobom neki predmet iz stana. To može biti omiljena mirisna sveća i slično. Čim stignete na odredište, u sobi otvorite širom prozore, kako biste pročistili vazduh, zatim postavite na vidljivo mesto predmet koji ste poneli sa sobom.

Telefon i budilnik spustite na pod. Nemojte ih ostavljati na ormariću jer su na taj način tik do vašeg uha. Naglo, ružno buđenje može prouzrokovati lošu volju tokom celog odmora.

Nakon povratka kućiNakon povratka s putovanja, kako biste izbegli pomešana osećanja i neugodnost trebalo bi da uradite nekoliko sledećih stvari.

Istog trena otvorite prozore. Pustite prijatnu muziku, što više se krećite po stanu. Proverite biljke u svakoj prostoriji. Smešite se i pokušajte da zadržate pozitivan osećaj s putovanja, ne razmišljajući o obvezama koje vas očekuju.

Raspakujte prtljag

. To će vam dati svež početak i novu energiju.

Istuširajte se. Koristite kupku ili gel za tuširanje od lavande. To će pomoći da oterate stres od puta.

Skuvajte kafu i s užitkom je popijte zavaljeni u omiljenu fotelju.

Nakon što se malo odmorite, uzmite papir i olovku te razmislite o povratku kući kao novom početku. Koji su vaši ciljevi? Planovi? Što želite od života?

OVDE pogledajte kako da primenite Feng Šui u ishrani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs