Feng šui saveti

Obavezno zasadite limun: Smatra se svetim, pravi je magnet za bogatstvo, zdravlje i uspeh!

Drvo limuna treba da ima svaki dom, posebno ukoliko u njemu žive deca.

Bašta 12.07.2018. - 10:53h Autor: mojenterijer.rs / dijetamesecevemene.com
Foto: Profimedia

Od drevnih vremena, drvo limuna smatra se svetim, jer je moćni magnet za bogatstvo, zdravlje i prosperitet. Ono pospešuje radoznalost i povećava ljubav prema znanju i učenju, pa je stoga pogodno za prostorije u kojima se obavljaju različite aktivnosti. Ako imate decu i mislite da im je potrebno malo podstreka, više samopouzdanja i aktivnosti, drvo limuna će biti idealno za vaš dom.

 

Osim toga, drvo limuna prema feng šuiju pomaže ljudima koji nemaju posao, jer im daju pravu energiju, navode ih da napuste svoju zonu komfora i upoznaju nove ljude, što će im na kraju verovatno doneti nove prilike.

 

Tokom cvetanja i pojavljivanja plodova, drvo limuna je izričito moćno, te vas štiti od svih negativnih faktora koji pokušavaju da uđu u vaš dom. Da bi ovo drvo imalo uticaja na dobrostanje vašeg doma, morate ga pravilno negovati i voditi računa o njemu.

 

Ako ga stavite u crvenu saksiju, on će postati pravi magnet za novac, posebno ukoliko na dno saksije pre sađenja stavite nekoliko novčića. Vodite računa da odaberete pravu dimenziju saksije, jer limun koji je smešten u premalu saksiju neće imati dovoljno mesta za prosperitet, njegovo biopolje će biti poremećeno i neće vam pomoći u bilo čemu.

 

Važni Feng Šui saveti: Na ovih 5 mesta u kući nikad ne držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

foto: Profimedia

Kako posaditi limun u saksiji 

 

Verovatno ste se pitali a kako uzgajati limun u saksiji ako živim u stanu? Veoma lako, čak i ako nemate terasu ili baštu to neće biti nikakav problem, samo pratite naše instrukcije.

 

Jedan od načina za dobijanje stabla ovog citrusnog voća jeste sadnja limuna iz koštice. Postupak sejanja je vrlo jednostavan. Klijanje ćete obezbediti tako što ćete držati seme u frižideru dve nedelje, i to na temperature između 1 i 5 stepeni celzijusa. Nakon tog perioda seme stavljate u zemlju, a idealno vreme za to bi bio početak marta.

 

Drugi način je potapanje semenki u vodu na par sati kako bi smekšale i odbacile opnu. To ogoljeno seme ponovo stavljate u vodu na neko vreme, a potom ga stavljate u saksiju. Pobrinite se i neka zemlja bude dovoljno pokvašena. Preko svega toga ide sloj sitnih kamenčića kroz koje će izbijati klice.

 

Imajte u vidu da će za uspešan limun u saksiji biti potrebna veoma velika količina svetlosti i toplote. Stoga se pobrinite da ona uvek stoji blizu prozora. Merite temperaturu u stanu, i jer ona ne sme pasti ispod 21 stepena. Dozvoljeno je korišćenje i fluroscentnih lampi od 40 vati.

 

Zalivanje je veoma važno

 

Prvo i osnovno, obratite pažnju kakvom vodom zalivate vaš limun u saksiji. Ona nikako ne sme biti puna kamenca, pa ne bi bilo na odmet ni prethodno prokuvavanje. Dalje, nikada ne koristite hladnu vodu već isključivo mlaku. Vazduh u prostoriji mora sadržati malo vlage, pa se potrudite da na grejna tela ponekad postavite posude sa vodom.

 

Zalivanje se u zimskom periodu preporučuje nešto ređe, otprilike na svake dve nedelje. Leti je predviđeno svakodnevno prskanje listova vodom kako ne bi uvenuli. Za bolju hidrataciju koristite i cevčice za navodnjavanje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...