Divlje cveće

Proleće u vašem dvorištu: Posadite divlje visibabe, ljubičice i jagorčevinu

Neka vas zimski dani ne spreče da maštate o uređenju dvorišta. Unesite dah divlje prirode i posadite visibabe, ljubičice i jagorčevinu ispred svog prozora
Bašta
14:00h Autor:
Proleće u vašem dvorištu: Posadite divlje visibabe, ljubičice i jagorčevinu
Foto: Shutterstock

Ovih hladnih dana svi tužno gledamo u dvorište pekriveno snegom i ledom. Svaki zračak sunca u nama budi nadu da će proleće stići brzo.

Međutim, niko, pa ni sneg i vetar ne mogu da vas spreče da maštate o tome kako da uredite dvorište kada dođu prvi prolećni dani.

Ukoliko ste pobornik "divlje" prirode, volite prve vesnike proleća u vidu visibabe, jagorčevine i ljubičice, evo saveta kako te divne divlje cvetove prenesete u svoju baštu i svako proleće sa radošću gledate njihov cvet i osećate njihov miris.

Potrebno je da u proleće odete u šumu ili na neki proplanak, pronađete visibabe, ljubičice i jagorčevinu koja je završila sa cvetanjem i iskopate je sve sa korenom i zemljom oko njega. Takav busen prebacite kod sebe u baštu, mešajući i "razbacujući" ih po celom dvorištu.

Što se tiče ljubičica i visibaba, dobro bi bilo da ih posadite oko ruža ili nekog cveća u leji, a jagorčevinu možete da posadite po travnjaku.

Kada posadite busenove, vodite računa da koren bude dublje zakopan kako se ne bi osušio u leto, normalno zalivajte i možete slobodno da kosite travnjak na kojem ste posadili jagorčevinu.

Za ovaj proces vam treba strpljenje jer ćete prve cvetove videti tek sledeće proleće, ali vredi svakog dana čekanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs