PREPORUKA

Operite veš, zalijte baštu, a biljke će naprosto bujati! Evo zašto je KIŠNICA tako dobra!

Najbolji izbor za vrt je upravo kišnica. Leti ćete sa njom uštedeti velike količine vode, a vaše biljke će "bujati", jer je mekana kišnica, bez kamenca, mnogo povoljnija za njih.

Bašta 01.06.2019. - 21:12h Autor: Stil/ lifepressmagazin
Foto: Profimedia

Ona vam može doneti značajnu uštedu, a mnogi tvrde da je mnogo bolja za vaš vrt, jer biljke brže rastu. Majka priroda vam to neće naplatiti. Saznajte zašto je dobro skupljati kišnicu!

 

Najpre se opremite. Postavite burad na prava mesta, kod odvoda, kod oluka, ali i na otvorenom. Pored buradi, posebno ako imate veliko domaćinstvo, vodu možete skupljati i u cisternama.

 

Poznato nam je da je potrošnja vode leti uvećana, ponekad, po domaćinstvu, i za 40 odsto, dok neki domovi, koji nisu na gradskom vodovodu, imaju problem sa čestim nestankom vode.

 

Sve to su dobri razlozi da razmislite o kišnici. Najbolje bi bilo da, ukoliko se odlučite za ovaj korak, kupite i filtere za prečišćavanje kišnice. 

Kišnicu možete koristiti za pranje veša, čišćenje, pranje automobila, zalivanje vrta, ispiranje WC šolje. Zanimljivo je da svako od nas, u proseku, potroši 140 litara vode dnevno, od toga 45 litara dragocene pitke vode samo za ispiranje WC šolje. U ovom slučaju se jasno vidi koliko je kišnica važna zamena!

 

Za pranje veša mnogo je bolje koristiti kišnicu, jer sa njom štedite i na prašku za veš, a i poboljšavate učinak pranja.

 

Najbolji izbor za vrt je upravo kišnica. Leti ćete sa njom uštedeti velike količine vode, a vaše biljke će "bujati", jer je mekana kišnica, bez kamenca, mnogo povoljnija za njih.

 

U nekim evropskim zemljama čak je zakonom zabranjeno zalivati vrtove pitkom vodom leti, a podstiče se razvijanje sistema sakupljanja kišnice.


Kiša je najmoćniji prirodni sedativ: Mozak je prepoznaje kao lek za depresiju, nervozu i anksioznost!
 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...