Izaberite

Najzahvalnije balkonsko cveće: 5 biljaka koje ne zahtevaju gotovo nikakvu negu!

Pripremite balkon na vreme uz ovo cveće!

Bašta
18:11h Autor:
Najzahvalnije balkonsko cveće: 5 biljaka koje ne zahtevaju gotovo nikakvu negu!
Foto: Shutterstock

Rado biste svoj balkon ukrasili cvećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje nege? Kako bismo vam pomogli pri izboru, donosimo 5 vrsta balkonskog cveća koje uvek uspeva!

Muškatla

Muškatla je cvet koji je dobro poznat po svojoj otpornosti. Za rast joj je potrebno sunčano mesto, ali opet zaštićemo od direktonog popodnevno sunca. Kako bi vam bolje cvetala potrebno je da stalno uklanjate požutele i uvele listove. Potrebno je da je redovno zalivate, ali je potrebno da zemljište bude potpuno suvo pre sledećeg zalivanja.

Zaštitite biljke sodom bikarbonom: Trikovi pomoću kojih ćete imati najlepšu baštu svake godine!

Dan i noć

Ovaj cvet je veoma prepoznatljiv po specifičnom izgledu, petočlani cvet s dve latice u gornjem delu, dve sa strane i jednom u donjem delu cveta. Postoji veliki broj vrsti različitih boja i kombinacija. Dan i noć može da uspeva na svakoj vrsti tla i svatlosti, jedino mu smetaju previsoke temperature.

Oživite uvenulu biljku jednim potezom: Trik iskusnih baštovana koji ne košta ni dinar!

Kadifa

Kadifa je jedno od najpopularnijih balkonskih cvetova, pre svega zbog toga što ne zahteva mnogo pažnje. Njen cvet traje tokom celog leta. Najbolje će rasti na sunčanom ili polusenovitom mestu, a takođe ćete mu produžiti životni vek ako redovno budete uklanjali uvele delove i često ga zalivali.

Biljke će vam biti neizmerno zahvalne: Najbolje prirodno đubrivo od samo jednog sastojka! (RECEPT)

Petunija

Ovo je cvet koji najčešće možemo da vidimo na balkonima. Prepoznatljiva je po tome što dolazi u mnogo boja i varijanti. Cveta od juna do septembra, a potrebno joj je polusenovito mesto kako bi preživela. Petunije negujte redovnim zalivanjem i prihranjivanjem koje sadrži nizak procenat azota i više fosfora kako bi biljke obilno cvetale. Tokom dugog dela leta biljke treba da isečete na 20 cm od nivoa tla, dobro ih prihranite i ponovo će cvetati do jeseni.

Stavite ovo u svaku saksiju: Caka da vam biljke više nikad ne uvenu!

Begonija

Takođe dolazi u mnogo boja i varijanti. Kako bi cvetala potrebno joj je sunčano ili polusenovito mesto. Zahteva redovno prihranjivanje, a između dva zalivanja budite sigurni da je zemlja skroz suva.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs