saveti

Eliminišite ih jednom za svagda: Ovih 7 loših navika morate da se rešite pre tridesete!


Ne mislimo da biste trebli da prestanete da radite sve što vas čini srećnim, ali neke stvari mora da prihvatite da nisu dobre za vas, i to pre nego što napunite 30 godina

Lifestyle 12.01.2019. - 19:15h Autor: Stil/Cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Neke loše navike su opravdane u ranim dvadesetim, ali kako se bližite čuvenim tridesetim godinama vreme je da ih se rešite odmah!

 

Podržavanje brze mode


Kupovina odeće koja će se nakon par nošenja raširiti, izgubiti boju ili izgledati kao da je staro decenijama. Bolja opcija je da počnete da kupujete odeću koja se može kombinovati s raznim odevnim predmetima, a kvalitetnija je i dugotrajnija.

 

Održavanje prijateljstava koja su odavno izgubila smisao


Većina prijateljstava ima rok trajanja, a jednom kad je prijateljstvo nadživelo svoju korist, nema smisla da dalje održavate. Bolje se posvetite bitnim ljudima i stvarite nova prijateljstva.

 

Izbacite ih zauvek: Stvari koje treba da prestanete da radite nakon tridesete!

foto: Shutterstock

Više se brinete za fizičko nego za mentalno zdravlje


Nije poenta da fantastično izgledate, a loše se osećate. Treba da se oslonite na svoju intuiciju, te se bavite svojim osećanjima, dajte sebi odmora kad ste iscrpljeni i radite na tome da svaki dan budete srećni.

 

Provodite vreme s ljudima uz koje se osećate beznačajno


Prekinite da se trudite oko ljudi s kojima se ne osećate dobro. Okružite se ljudima koji vam prijaju, koji su vam podrška i koji će uvek pronaći lepu reč da vas uteše, zabave ili nasmeju.


Pokušavate svima ugoditi

 

Nemoguće je svima udovoljiti, a razmišljajući samo o drugima, a nikad o sebi, je pogrešno. Vaši prijatelji će shvatiti ako vam treba slobodno veče da se naspavate ili braća i sestre ako vam se ne da doći na ručak/roštilj/u posetu.

 

Rešite ih se: Ovih 10 stvari ne bi trebalo da imate u domu nakon tridesete!

foto: Shutterstock

 

Krajem meseca nemate ni za kafu

 

Pametno raspolaganje novcem je jedna od veština koja se stiče s godinama i iskustvom, nažalost ne podučavaju ju u školi.

 

Ako svaki mesec,  nedelju dana jedete ostatke iz frižidera imate problem. Naučite raspolagati novcem - ako ništa drugo, onda barem za slučaj nepredviđenog troška, kako ne biste morali zaduživati se.


Zavaravate se u vezi bitnih životnih stvari

 

Prekinite se zavaravati da ćete s krompirom kao prilogom zadovoljiti potrebe za povrćem ili da ćete kratkom šetnjom od izlaza iz firme do auta zadovoljiti potrebe za vežbanjem. Posvetite se sebi i svojim ciljevima. Ako želite biti zdravi - uložite trud.

 

Niste zakasnile: Tridesete su prave godine za potragu za gospodinom idealnim!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...