Radite samo ono što vas čini srećnim

Izbacite ih zauvek: Stvari koje treba da prestanete da radite nakon tridesete!

Ako se vodimo za onom dobro poznatom rečenicom Marka Tvena koji je rekao da je upoređivanje sa drugima ubica radosti, mislimo da vam je sve jasno

Zanimljivosti 26.12.2017. - 11:58h Autor: fashion.hr
Foto: Shutterstock

Ne, ne mislimo da bi biste trebali da prestanete da radite sve što vas čini srećnima i to samo zato što ste napunili 30. Bez obzira na godine, ali i na poteze koji su prilagođeniji 20-ima nego sada, trećoj deceniji vašeg života, nekako je dobro zadržati navike koje vas usrećuju. Doživotno.

 

Da, one koje vas usrećuju i čine vam dobro zadržite na životnom planu i programu zauvek, one koje vas čine nesrećnima, eliminišite odmah. Evo i spiska nekih koje sigurno radite, a i nisu baš za zapisati ih u sveščicu sa nekim kul životnim epizodama.

 

Nemojte kritikovati svaku svoju fotografiju
 

Nema razloga da vam bude teško da pogledate fotografije snimljene u vašim 20-ima bez da pomislite "Sećam se da sam mrzela tu fotografiju, ali ne znam zašto - izgledam tako slatko i mlado!" Budimo realni, za 10 godina ćete isto to pomisliti kada budete gledali ove fotografije koje danas fotografišete pa zašto ne biste preskočili gunđanje i jednostavno, odmah bili zadovoljni sobom.
 

Naučite da primate komplimente
 

Neke žene su najgore u svemiru kada treba da prihvate pohvalu ili kompliment. I ako do sada niste znali šta biste sa komplimentima koje ste dobijali, sada je pravo vreme da shvatite da ste ih zaradili svojim zaslugama i da na njih jednostavno odgovorite s "hvala".

 

23 navike koje će od vas napraviti srećnu osobu: Dobićete sve o čemu ste sanjali!

foto: Shutterstock

Nemojte se upoređivati s drugima
 

Ako se vodimo za onom dobro poznatom rečenicom Marka Tvena koji je rekao da je upoređivanje sa drugima ubica radosti, mislimo da vam je sve jasno. Svaki put kada se nađete u razmišljanju o svojim nedostacima i upoređujete se sa ljudima koji vas okružuju, zastanite na trenutak i preusmerite svoje misli na sebe, ali i na svoje ciljeve koje vam diktira srce. Verujte nam, ovo je provereni trik za održavanje vašeg zdravog razuma, jer je to jedini način da kontrolišete svoj život. Bilo bi sjajno da u tom trenutku sagledate prethodne događaje i uočite napredak koji ste ostvarili u prethodnih godinu dana. Umesto da upoređujete svoj život s drugima, uporedite ga s vlastitim u razdoblju koje je iza vas pa ćete tako moći da postavite realne ciljeve i slavite male pobede do kojih dolazite neprestano, a kojih možda niste ni svesni.

 

Nemojte da govorite "da" kada mislite "ne"
 

Život je kratak, a kada dođete u svoje tridesete, odjednom se čini još kraći. To znači da morate raspodeliti svoje vreme na drugačiji način, a najbolji način da to učinite jeste da ne kažete "da" kada zapravo mislite "ne". Ako ne želite da idete na rođendansku zabavu dosadnog kolege, nemojte. Ako ne želite da izađete večeras, a obećali ste najboljoj drugarici da hoćete, izvinite joj se i ostanite kod kuće. Ne kažemo da biste trebali da budete asocijalni dosadnjakovići, već kažemo da morate da budete odrasle osobe koje ne moraju učiniti apsolutno ništa što ne žele.

 

Specijalizovali loše navike: 7 osobina hronično nesrećnih ljudi!

foto: Shutterstock

Držite se prijateljstava koja vas usrećuju
 

Ako do sada već niste, trebali biste da počnete da filtrirate svoja prijateljstva. Niko vam ne može izazivati radost i veseliti vas 24 sata dnevno, ali nema apsolutno nikakvog razloga da nastavite da provodite svoje vreme s nekim ko sistemski uništava vaš unutrašnji mir. Zapamtite, prijateljstva su izbor.

 

Nemojte da pronalazite izgovore za muškarce
 

Znate one izgovore koje je svtko od nas barem jednom u životu ili izgovorio ili čuo od drugarica. "Zauzet je pa ne stigne da se javi, možda se uplašio pa se ne javlja, možda te voli pa želi sve polako..." Izgovori zlata vrede. Možda biste trebali da prihvatite činjenicu da muškarca, koji vas zanima, vi baš i ne zanimate previše, ili možda čak ni približno. I bolje da to znate što pre jer zašto biste gubili vreme na nekoga ko vas ne želi u istoj meri. Umesto očajavanja, obrišite njegov broj iz telefona i dajte sebi priliku da upoznate druge muškarce koji vas okružuju. Cenite sebe i svoje vreme.

 

Nije dobro idealizovati budućnost
 

Pogodite šta ćete naučiti s vremenom kako budete stariji i stariji?! Naučićete da ne postoji čarobno vreme u kom vam sve pada s neba, a vi ste konačno beskrajno srećni. Naprotiv, život s godinama postaje složeniji i haotičniji, a većina njegovih turbulencija neočekivana je i izvan vaše kontrole. Iz tog razloga, bolje vam je da se na vreme spasite i poštedite nepotrebnih briga i jednostavno, uživate danas i sada. U protivnom, slagaćete u sebi nezadovoljstvo, razmišljajući što će biti kada bude i ako bude. Stvorićete odbojnost prema nečemu što niste još iskusili, što vas tek čeka i što uopšte ne mora biti loše.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...